Dansk-svensk samarbejde om sikkerhed og service sikrer nyt fartøj fra svensk skibsreder

Så Terntanks afdeling for skibshåndtering, der er placeret på den lille, svenske ø Donsö, hyrede det svenske firma C-Survey til at foretage inspektionerne. C-Survey er en serviceoperatør, der er certificeret af den danske virksomhed CRALOG, som – viste det sig – tilfældigvis er næsten-nabo til Terntanks danske residens I Skagen.

Verden er lille, ikke mindst når man arbejder i den maritime serviceindustri og har høje mål for sikkerheden om bord. Terntank, der i dag har sit danske hovedsæde i Skagen, blev oprindeligt etableret som en skibsredervirksomhed i Sverige i 1958, men i 2009 valgte det daværende Tärntank Rederi AB at flytte sine aktiviteter til Danmark under navnet Terntank Rederi A/S. Dog beholdt virksomheden sin afdeling for skibshåndtering, Terntank Management, på Donsö i Sverige.
Igennem adskillige år har Terntank Management benyttet sig af de dygtige medarbejdere hos nabovirksomheden C-Survey på den lille ø Donsö i den svenske skærgård lige udenfor Göteborg.
I mere end 20 år har der været tætte relationer mellem Terntank og Jörgen Nilsson, stifter og direktør i C-Survey. Men den primære årsag til det langvarige samarbejde skyldes, at C-Survey tilbyder en samlet pakke, når det kommer til de lovpligtige inspektioner af Terntanks flåde, som i dag tæller i alt 12 olie- og kemikalietankere.

Samlet inspektion
– Vores samarbejde med C-Survey gør tingene meget nemmere for os, eftersom de er i stand til at udføre alle de nødvendige inspektioner som en samlet pakke, siger Östen Johnsson, teknisk chef ved Terntank Management.
Hvert år holdes et møde mellem Terntank og C-Survey, hvor kommende inspektioner bliver planlagt.
– C-Survey planlægger inspektionerne I tæt samarbejde med mandskabet om bord på det enkelte skib. De er typisk om bord en uge ad gangen hvert år, og som regel bliver inspektionerne foretaget under medsejlads. C-Survey er simpelthen med om bord, der hvor vores fartøjer nu befinder sig, primært I Europa, siger Östen Johnsson.

Høje krav
Inspektionen om bord på nybygningen Tern Ocean blev faktisk foretaget på det kinesiske værft Avic Dingheng, og blev foretaget til trods for at de pågældende inspektioner ikke er lovpligtige, før fartøjet er et år gammelt. Alligevel valgte Terntank, af hensyn til rederiets kunder, at få alle godkendelser i hus.
– Eftersom de fleste af vores kunder er i oliebranchen, stiller det høje krav til sikkerhed og certificeringer, forklarer Östen Johnsson.
Siden etableringen i 2009 har C-Survey foretaget inspektioner af flåden hos adskillige af de lokale skibsredere på Donsö. I 2015 gennemførte medarbejderne fra C-Survey deres første CRALOG-kursus med henblik på at blive certificeret i vedligehold og inspektioner af LSA-udstyr (Life Saving Appliance) såsom redningsbåde, kraner, daviter og løst løftegrej.

Verdensomspændende netværk
– C-Surveys vækst og effektivitet gør dem til en rollemodel for alle vore servicevirksomheder verden over. Allerede det første år efter deres uddannelse ved vores CRALOG Academy, foretog C-Survey 300 inspektioner. De tæller nu seks erfarne teknikere og endnu én er på vej. Ingen af vore samarbejdspartnere på 27 lokationer globalt har gjort så store fremskridt på så kort tid, siger Ian Fleming McCurdie, adm. direktør I CRALOG, der har hjemsted på Frederikshavn Havn i Danmark.
CRALOG uddanner serviceteknikere i inspektion af LSA-udstyr over hele kloden.
– Vores globale netværk af certificeret mandskab er alle uddannet på vores eget akademi. I dag har vi uddannet personale 27 steder på kloden. At sikre lokal og certificeret arbejdskraft til skibsredere er en del af vores succes. I den sammenhæng er det en lidt pudsig tilfældighed, at vores svenske samarbejdspartnere er så tæt forbundet til en skibsredervirksomhed, som nu mere eller mindre befinder sig i vores baghave, siger Ian Fleming McCurdie.

LÆS også: Sjællands største transportmesse afholdes for ottende gang i Greve
Dansk-svensk samarbejde om sikkerhed og service sikrer nyt fartøj fra svensk skibsreder's Firmaprofil
Cookie-indstillinger