TITGEMEYER præsenterer robotløsning til blindnitter på hi messen

Teknologien har for længst vundet indpas i vores arbejdsliv, og det har en af Danmarks førende industrivirksomheder taget konsekvensen af. TITGEMEYER Skandinavien har nemlig europapremiere på en robotløsning baseret på danske Universal Robots; moderne montageteknik til blindnitter, hvilket vil sænke omkostningerne og spare slidte håndværkerhænder hos landets virksomheder.

 

TITGEMEYER Skandinavien har på dette års Industrimesse i Herning i oktober europapremiere på en banebrydende robotløsning til montage af blindnitter – kaldet Riveting Robot. Robotten er baseret på en UR10 fra danske Universal Robots, og de robottilpassede komponenter til montage af blindnitter er udviklet og produceret på TITGEMEYER’s egen tjekkiske fabrik Rivetec, som fremstiller fuldautomatiske montageanlæg til bilindustrien.

”Mange virksomheder har et ønske om at sænke produktionsomkostningerne, men for små produktionsserier er ofte en hæmsko for, at det kan lade sig gøre. Med lanceringen af TITGEMEYER Riveting Robot, der kan bruges til blindnitter i alle materialer, hjælper vi virksomhederne med nemt at kunne omstille sig til nye opgaver – uden at omkostningerne løber løbsk,” fortæller direktør for Titgemeyer, Finn Kristiansen.

En fleksibel og samarbejdende ny kollega
Robotten fra Universal Robots er en standard UR10-version, som Titgemeyer har udbygget med teknisk udstyr i form af specialudviklede højkvalitetskomponenter, der sikrer stabil produktion. Robottens nittehoved kan udstyres med sensorer, der dokumenterer korrekt montage af alle blindnitter og stopper arbejdet, hvis montagen ikke er i orden. Riveting Robot er til blindnitter fra Ø2,4mm til Ø6,4mm i alle materialer.

 

”Riveting Robot er et spændende teknologisk indspark til industrien. Robotten er fleksibel og samarbejdende, og montøren kan vide sig sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt ved hver eneste nitte,” siger Finn Kristiansen.

Robotløsningen vises frem fra TITGEMEYER’s stand J7148 på HI 2017 fra 3. til 5. oktober.

 

LÆS også: Titgemeyer præsenterer robot-løsning til nitteteknik på HI-2017 for første gang i Europa
TITGEMEYER Skandinavien A/S's Firmaprofil