BASF etablerer nyt koncernselskab for at udnytte forretningsmuligheder på 3D-printmarkedet

Virksomheden vil fokusere på at etablere og udvide forretningen med materialer, systemløsninger, komponenter og serviceydelser inden for 3D-printmarkedet. Virksomheden vil i tæt samarbejde med forskere og applikationsingeniører fra BASF og eksterne partnere som f.eks. universiteter og potentielle kunder udvikle de rette løsninger til en lang række forskellige krav.

“3D-printområdet til industrielle formål er meget dynamisk og under stadig udvikling. Det betyder, at der er behov for fleksible opstartslignende strukturer med tværfaglige team og hurtige beslutningsprocesser. Sammenlægningen af kundefokuserede 3D-printaktiviteter på ét sted er et vigtigt succeskriterium”, siger Volker Hammes, Managing Director hos BASF New Business og den kommende Managing Director i BASF 3D Printing Solutions GmbH, mens han forklarer årsagerne til etableringen af den nye virksomhed.

Den nye virksomheds kunder vil primært være firmaer, der bruger 3D-print til industriel produktion, som f.eks. bil-, luftfarts- og forbrugsvareindustrien. For at kunne udvikle og teste en række løsninger overtager og udvider BASF 3D Printing Solutions GmbH teknologicenteret for 3D-printløsninger i Heidelberg, der tilhører Deutsche Nanoschicht GmbH, som er et datterselskab af BASF New Business. Den nye virksomhed vil i første omgang beskæftige omkring 30 eksperter, hvoraf mange allerede arbejder for BASF inden for 3D-printområdet

Se leverandører af 3D printere her