Botved Systems har vokseværk og bygger nyt lager i Greve Kommune

Virksomheden har 12 ansatte og holder til på Metalgangen i Karlslunde. Her har den levet stille og godt. Men nu har den vokseværk og ruster sig til en stor omvæltning. For ledelsen har en ambitiøs vækstplan. Den handler om at sikre organisk vækst, hvor eksport, opkøb og strategiske partnerskaber er i fokus. Næste skridt er at bygge et stort lager i Karlslunde. Det fortalte Claus Linde til Greves borgmester, kommunaldirektør og Greves erhvervs- og turistchef, der for nylig var på virksomhedsbesøg. 
 
Claus Linde, der har været i vaskeribranchen siden barnsben, giver et fast håndtryk og smiler venligt, da han sammen med sin søn Nick Linde, der økonomidirektør i Botved Systems A/S, byder gæsterne fra Greve Kommune velkommen i et nyindrettet mødelokale med et veldækket morgenbord. Han undskylder, at det roder lidt, og at lyset med jævne mellemrum går ud under mødet, fordi de går og bygger om.
 
– Vi kan godt lide at leve stille og roligt her i Greve, hvor vi trives og er i vækst. Faktisk går det så godt med vores forretninger også på udenlandske markeder, at vi har besluttet at blive her og bygge om for at understøtte eksekveringen af planerne for fremtidens vækst. Vi har travlt og udvider, fordi vi har et godt greb om vores kunder og samarbejdspartnere i et marked, der vækster, fortæller Claus Linde. 
 
En ombygning og et nyt lager skal understøtte fremtidens vækst baseret på eksport
Claus indleder mødet med at skitsere virksomhedens historie ud fra en power point præsentation. Historien går helt tilbage til 1930, hvor virksomheden blev grundlagt og siden midten af 40’erne handlede med vaskerianlæg i Danmark. Efter Claus overtog virksomheden for 20 år siden, har den udviklet sig meget gennem tiden. I dag har den aktiviteter i hele Norden. Sidste år startede Botved Systems A/S fx op i Sverige, og nu skal virksomheden også til Norge og Finland.
 
– Vi arbejder struktureret med vores strategiske vækstplan og eksekverer benhårdt. Vi har en ambition om at vækste ved at satse mere på eksport, siger Claus, der også har aktiviteter inden for ski, golf, ejendomme og elinstallatørforretningen Leif Rasmussen, der også holder til på Metalgangen. 
 
Han fortæller, at de forbereder byggeriet af et nyt lager på 700 kvadratmeter på Metalgangen 18. Udover Botved og Leif Rasmussen får også partneren Repella plads her, idet Repella er flyttet til lokaler hos Botved Systems pr. 1. oktober 2017.
 
– Vi har gennem de sidste mange år oplevet en markant tilvækst af opgaver og kunder, fordi vi gør en dyd ud af at kunne servicere et vaskerianlæg inden for få timer gennem vores strategiske partnerskaber i andre lande. For at kunne følge med efterspørgslen har vi nu valgt at bygge et nyt lager på grunden ved siden af, som vi heldigvis ikke har solgt, selvom vi har været ved det flere gange, fordi vi har fået mange gode tilbud gennem årene. Fordelen ved at etablere vores eget lager i Karlslunde er, at vi ligger centralt placeret i forhold til både Syd- og Nordeuropa, understreger Claus.
 
Sidste år omsatte Botved Systems A/S for 40 millioner kr. i Danmark. På globalt plan beskæftiger virksomheden 26 ansatte. Den globale omsætning landede sidste år på 70 millioner kr

Cookie-indstillinger