DI – Energibranchen ønsker en ambitiøs energiaftale

Energibranchen er i dag samlet til Energipolitisk Konference 2017. Her vil repræsentanter fra branchen give deres bud på, hvad den kommende energiaftale skal kunne levere. Bag konferencen står DI Energi og Dansk Energi, der efterspørger en energiaftale, som sætter en ambitiøs retning for den grønne omstilling efter 2020.

Vi har brug for en energiaftale, som sikrer Danmarks position som en af de førende nationer i verden inden for grøn omstilling, energiforskning og eksport af energiteknologi. Det vil kræve, at politikerne giver plads til nye investeringer i vedvarende energi, energieffektive løsninger og forskning, siger Tine Roed, direktør i Dansk Industri.

De danske energiselskaber og virksomheder, der producerer energiteknologiske løsninger, er blandt de førende i verden inden for grøn energi. Samtidig er det en branche, der beskæftiger 56.400 medarbejdere og eksporterer for 84 milliarder kroner om året.

DI Energi og Dansk Energi håber, at der med den kommende energiaftale vil blive investeret i mere vedvarende energi og i at øge energieffektiviteten. Samtidig opfordrer branchen til, at der bliver investeret mere i forskning, så Danmark fortsat kan være førende i udvikling og eksport af energiteknologiske løsninger.

Det væsentlige er, at vi får en energipolitik, der gør hele vores energiforbrug grønt og effektivt. Energiafgifter skal understøtte, at vedvarende energi erstatter olie, kul og gas hos forbrugerne og hos virksomhederne. Første og vigtigste skridt er en markant lettelse af elafgiften, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Energipolitisk Konference er en årligt tilbagevendende konference arrangeret af DI Energi og Dansk Energi. Her sætter energibranchen fokus på, hvordan energipolitikken sætter de bedste rammer for vækst og velstand i Danmark

Cookie-indstillinger