STEGLINGE GÅRD udvider og får hjælp af effektive metaldetektorer fra METTLER TOLEDO

Virksomheden oplever færre driftsstop på transportbåndene, bedre arbejdsmiljø for personalet – og ikke mindst: Nu kan vi endelig udvide for at imødekomme efterspørgslen på det kraftigt voksende grøntsagsmarked.

– Med METTLER TOLEDOs nye metaldetektorer er vi sikre på, at produktet er 100% inspiceret og fejlfri. Denne sikkerhed hjælper os med at vokse og imødekomme den stigende efterspørgsel på markedet, siger Stefan Novak, teknisk chef hos Steglinge Gård.

Tre helt nye metaldetektorer fra METTLER TOLEDO er monteret på transportbåndene i Steglinge Gårds velkølede og avancerede pakkehal. En fjerde detektor vil blive leveret inden for kort tid, også af typen Profile Advantage fra Safeline-produktlinjen.

Gennem hver detektor ruller pakker med kålrabi- og gulerodsspaghetti til levering til Coop og deres nye grønne måltidsserier. Detektorerne giver ikke udslag fra et naturligt baggrundssignal fra produkterne og maskinerne overvåger hver eneste pakke.
– Da vi installerede maskinerne for otte uger siden, var det vores håb, at produktionen i pakkehallen ville blive mere effektiv. Og det må vi sige, at den er blevet. Disse detektorer fungerer, lige som de skal, siger Stefan Novak.

Siden starten af 1991 er Steglinge Gård vokset og blevet en stor aktør på det svenske marked for frugt og grønt. Med en omsætning på ca. 300 mio. SEK er gården en af de største landbrugsvirksomheder af sin art i Sverige. Gården dyrker selv blandt andet gulerødder og kartofler, men importerer også, og har et moderne pakkeri. 

Kunderne skal fortrinsvis findes i fødevare- og restaurationsbranchen, og efterspørgslen stiger fra begge sider, siger Stefan Novak
– Vi oplever et boom i efterspørgslen på frugt og grøntsager lige nu. Vi har ikke analyseret årsagerne i dybden, men vi antager, at det er forbundet med en tendens til at spise mindre kød. Forbrugerne efterspørger et alternativ i form af grøntsager, og for os betyder det fulde ordrebøger, siger han.
En anden trend på markedet er skiftet fra hele grøntsager til snittede i pose, siger teknikchefen. Flere og flere kunder ønsker færdige og pakkede produkter, der kan findes frem og stilles direkte på spisebordet. Gulerødder, rødbeder, hvidkål og agurk er kundernes favoritter. Det giver flere ordrer fra de store fødevarekæder og større trafik på transportbåndene i pakkehallen for Steglinge Gård.  Og dermed også højere krav til metaldetektering.
– En af fordelene ved METTLER TOLEDOs nye metaldetektorer er deres evne til at skelne korrekt. Maskinen giver f.eks. ikke udslag ved det naturlige jernindhold i broccoli eller ved den naturlig væskefylde i pakker med rødbeder. Tidligere detektorer kunne reagere på væsken, selvom den er en del af produktet. Sommetider måtte vi stoppe båndet op til flere gange.

I dag er falske alarmer fra overfølsomme detektorer i Steglinge Gårds pakkehal en saga blot. Ifølge teknikchef Novak er der med Profile Advantage lavet en maskine, som kan klare de stadig større mængder pakkegrønsager, som markedet efterspørger. 
– Det er selvfølgelig virkelig godt, at vi vokser, men med større mængder følger øgede krav til effektiv metaldetektering. Med METTLER TOLEDOs udstyr føler vi os imidlertid fuldstændig trygge. Vi er ganske enkelt meget tilfredse med produktet. Deres nye detekteringsteknologi kunne ikke komme mere belejligt, siger Stefan Novak på Steglinge Gård.

Se Leverandører af Metaldetektorer
Cookie-indstillinger