Metaldetektorer

En metaldetektor er et elektronisk apparat til påvisning af skjulte og nedgravede metalgenstande. De typiske metaldetektorer er bærbare som indeholder et elektronisk kredsløb, der drives af 9 Volt eller 12 Volt batterier. I selve kredsløbet i metaldetektoren genereres et højfrekvent elektromagnetisk felt på 100-800 kHz, hvis frekvens ændres en smule af elektrisk ledende genstande i nærheden, som for eksempel i jorden

Leverandører af og viden om metaldetektorer:


pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Kompetencer: Lasermåleudstyr, 3D DISTO, Afstandsmålere, Digital vinkelmålere og vaterpas, Endoskopkameraer, Fugtighedsmålere, GeoSLAM 3D scanning, GIS produkter, GNSS systemer, Kabelsøgere, Maskinstyring/sensorer, Metalsøgere, Trådløs Monitorering, Målehjul, Niveller Instrumenter, Rotationslasere, Rørlægningslasere, 3D Scannere, Streg- og Punktlasere, Teodolitter, Termometre, Totalstationer, Tilbehør til opmåling m.m.

Læs mere om pro-måling


Mere viden om metaldetektorer:

Signalændringen forstærkes herefter og signalet sendes vieder til enten en viser eller højttaler. Følsomheden bestemmes især af størrelsen af søgespolen, 20-25 cm i diameter, samt af genstandens masse, afstand og art. En mindre metaldetektor afslører uden problemer en metalgensatnd som f.eks. en mønt 10 cm nede i jorden eller et metalvandrør 20 cm nede. Større og vancerede detektorer tillader en vis sortering af signalerne, så man kan skelne mellem elektrisk gode ledere som guld, sølv og kobber, mindre gode ledere som jern og stål og dårlige ledere som malme. Formålet med metaldetektorer er mange, da de anvendes bl.a. til eftersøgning af miner, af ingeniører og byggefolk til lokalisering af ledninger og rør samt både som bærbart og stationært udstyr til sikkerhedskontrol i lufthavne verden over.


Nokta Legend – nyeste innovative metaldetektor på markedet
Med Simultan multifrekvens samt flere nye funktioner og features har Nokta Detection Technologies introduceret markedets nyeste top metaldetektor til hobby brug til en særdeles skarp pris

Med Noktas første simultan multifrekvens metaldetektor: The LEGEND har man designet en detektor fyldt med funktioner og features der gør den til den bedste multifunktions detektor der kan tilpasse sig alle typer metalmål og jordforhold.

Den ”legendariske” Legend metaldetektor byder på enestående ydeevne selv under de mest vanskelige forhold ikke mindst grundet det konstruktive robuste og vandtætte design, der sætter nye standarder i industrien.

Legend metaldetektorens imponerende dybdegang og avancerede diskriminationsevne på områder med områder med megen jernaffald, samt dens lydløse og stabile drift på strand og under vand, gør den til et oplagt emne for seriøse metaljæger på land, strand og i vand.

Nokta Legend er også ideel til guldsøgning overalt i verden, uanseet graden af mineralisering i jorden. Dens avancerede multifrekvens system gør den skarp på selv de mindste guld stykker såvel som på større objekter og på alle metaltyper.

Læs mere om Nokta Legend som der i øjeblikket køres kampagne på her: https://zeejuu.dk/shop/23-metaldetektor/1324-nokta-makro-legend---kampagne/


Multicheck leverer kæmpe metaldetektor til Fibertex Personal Care
Multicheck har netop leveret sin største metaldetektor nogensinde til en dansk kunde. Kunden er Fibertex Personal Care, en af verdens største producenter af ikke-vævede tekstiler til hygiejneindustrien, som ønsker at styrke kvalitetsmålingen i sin produktion.

Det er en potentiel Danmarks-rekord, der nu befinder sig på Fibertex Personal Cares fabrik i Aalborg.

I hvert fald er der tale om den største Ceia-metaldetektor, som Multicheck hidtil har leveret til en dansk kunde.

Metaldetektoren - en Ceia THS/MS21 - er udstyret med et hoved på hele 2050 mm x 50 mm, altså svarende til en længde på lidt over 2 meter. Fibertex har indkøbt maskinen for at styrke detektionen af eventuelle fremmedlegemer i Fibertex' materialer, der anvendes i bleer og hygiejnebind.

Afgørende tests

Den horsensianske virksomhed Multicheck blev valgt som leverandør grundet sine positive erfaringer med levering af en tilsvarende, om end mindre, maskine til en anden virksomhed tidligere på året.

"Vores samarbejde med Multicheck har været superfint fra start til slut. Vi har haft nogle gode snakke undervejs, og det har været af stor betydning for os, at Multicheck kunne gennemføre en test af udstyret, inden vi satte i gang," siger Brian Udengaard, R & D Director i Fibertex.

Smed udviklede kreativ løsning

For at komme helt i mål krævede det undervejs et kreativt indspark fra en af Multichecks specialister, idet størrelsen på metaldetektoren umiddelbart ville kræve en konstruktionsændring af Fibertex' maskine.

Her lykkedes det imidlertid Multichecks smed Michael Lundsmann at komme med et løsningsforslag, hvor man ved at hæve detektoren og samtidig montere Fibertex' eksisterende magneter på konstruktionen, fik plads til detektoren i det nuværende produktionssetup.

"Det er et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi takket være vores dygtige folk og brancheviden kan skræddersy en standardmaskine til kundens behov, så kunden får den samlet set mest kosteffektive løsning," siger Dina Jensen, Sales Manager i Multicheck.

Positiv udvikling

MultiCheck er et horsensiansk firma, som tilbyder løsninger inden for vejning, mærkning og inspektionsudstyr. Multicheck blev grundlagt tilbage i 2000 og har således mere end 20 års erfaring i branchen.

Multicheck har i flere år været inde i en god gænge, og den positive udvikling betyder, at virksomheden er ved at være vokset ud af de nuværende faciliteter på Egeskovvej nord for Horsens.

Derfor har man for nylig købt en 13.500 m2 stor grund af Horsens Kommune i Business Park Bygholm med henblik på at opføre et nyt domicil.


STEGLINGE GÅRD udvider og får hjælp af effektive metaldetektorer fra METTLER TOLEDO
For to måneder siden anskaffede Steglinge Gård sig fire nye metaldetektorer til sin pakkeafdeling, og investeringen gav straks udbytte

Virksomheden oplever færre driftsstop på transportbåndene, bedre arbejdsmiljø for personalet – og ikke mindst: Nu kan vi endelig udvide for at imødekomme efterspørgslen på det kraftigt voksende grøntsagsmarked.

- Med METTLER TOLEDOs nye metaldetektorer er vi sikre på, at produktet er 100% inspiceret og fejlfri. Denne sikkerhed hjælper os med at vokse og imødekomme den stigende efterspørgsel på markedet, siger Stefan Novak, teknisk chef hos Steglinge Gård.

Tre helt nye metaldetektorer fra METTLER TOLEDO er monteret på transportbåndene i Steglinge Gårds velkølede og avancerede pakkehal. En fjerde detektor vil blive leveret inden for kort tid, også af typen Profile Advantage fra Safeline-produktlinjen.

Gennem hver detektor ruller pakker med kålrabi- og gulerodsspaghetti til levering til Coop og deres nye grønne måltidsserier. Detektorerne giver ikke udslag fra et naturligt baggrundssignal fra produkterne og maskinerne overvåger hver eneste pakke.
– Da vi installerede maskinerne for otte uger siden, var det vores håb, at produktionen i pakkehallen ville blive mere effektiv. Og det må vi sige, at den er blevet. Disse detektorer fungerer, lige som de skal, siger Stefan Novak.

Siden starten af 1991 er Steglinge Gård vokset og blevet en stor aktør på det svenske marked for frugt og grønt. Med en omsætning på ca. 300 mio. SEK er gården en af de største landbrugsvirksomheder af sin art i Sverige. Gården dyrker selv blandt andet gulerødder og kartofler, men importerer også, og har et moderne pakkeri. 

Kunderne skal fortrinsvis findes i fødevare- og restaurationsbranchen, og efterspørgslen stiger fra begge sider, siger Stefan Novak
– Vi oplever et boom i efterspørgslen på frugt og grøntsager lige nu. Vi har ikke analyseret årsagerne i dybden, men vi antager, at det er forbundet med en tendens til at spise mindre kød. Forbrugerne efterspørger et alternativ i form af grøntsager, og for os betyder det fulde ordrebøger, siger han.
En anden trend på markedet er skiftet fra hele grøntsager til snittede i pose, siger teknikchefen. Flere og flere kunder ønsker færdige og pakkede produkter, der kan findes frem og stilles direkte på spisebordet. Gulerødder, rødbeder, hvidkål og agurk er kundernes favoritter. Det giver flere ordrer fra de store fødevarekæder og større trafik på transportbåndene i pakkehallen for Steglinge Gård.  Og dermed også højere krav til metaldetektering.
– En af fordelene ved METTLER TOLEDOs nye metaldetektorer er deres evne til at skelne korrekt. Maskinen giver f.eks. ikke udslag ved det naturlige jernindhold i broccoli eller ved den naturlig væskefylde i pakker med rødbeder. Tidligere detektorer kunne reagere på væsken, selvom den er en del af produktet. Sommetider måtte vi stoppe båndet op til flere gange.

I dag er falske alarmer fra overfølsomme detektorer i Steglinge Gårds pakkehal en saga blot. Ifølge teknikchef Novak er der med Profile Advantage lavet en maskine, som kan klare de stadig større mængder pakkegrønsager, som markedet efterspørger. 
– Det er selvfølgelig virkelig godt, at vi vokser, men med større mængder følger øgede krav til effektiv metaldetektering. Med METTLER TOLEDOs udstyr føler vi os imidlertid fuldstændig trygge. Vi er ganske enkelt meget tilfredse med produktet. Deres nye detekteringsteknologi kunne ikke komme mere belejligt, siger Stefan Novak på Steglinge Gård.


Mettler Toledo – Nyåkers Pepparkakor lægger stor vægt på sikkerheden
Hvad var julen uden brunkager? Hos Nyåkers Pepparkakor i Västerbotten er højsæsonen i fuld gang. Læs mere om, hvordan virksomheden har forbedret både sikkerheden og effektiviteten med METTLER TOLEDOs udstyr.

Samarbejdet med METTLER TOLEDO, der er en af verdens førende producenter af vægte og vejesystemer, har udmøntet sig i både økonomiske og ergonomiske fordele for det traditionsrige bageri Nyåkers Pepparkakor lidt uden for Umeå i Sverige. Derudover oplever medarbejderne større tryghed, fordi kundernes produkter er kvalitetssikrede og kontrollerede. Og her op til julen og højsæsonen føles det ekstra vigtigt, at leverancerne er kontrolleret. 

Nyåkers Pepparkakor er et traditionsrigt familieforetagende, der blev etableret i 1952 i Nyåkersbygden, Västerbotten, Sverige. Virksomheden er Sveriges første industrielle brunkagebageri og et af landets mest succesrige.
- I dag har vi to bagerier - et i Nyåker og et i Bjurholm. Vi bruger i princippet de samme maskiner, som vi gjorde i 1950'erne, selvom vi har suppleret med en del nyt udstyr igennem årene. METTLER TOLEDOs kontrolvægte og metaldetektorer er gode eksempler herpå, siger Denes Kotschate, tekniker hos Nyåkers.

Mere effektiv produktion takket være kontrolvejning
Samarbejdet med METTLER TOLEDO er et led i virksomhedens effektivisering og sikkerhedsarbejde. En vægt sørger automatisk og med høj sikkerhed for, at slutprodukterne - de færdige brunkagedåser - overholder den korrekte vægt og dermed den korrekte mængde brunkager.
- Kontrolvejningen betyder, at vi kan garantere, at de enkelte dåser indeholder den præcis rigtige mængde brunkager. Tidligere havde vi medarbejdere, der vejede produkterne manuelt, hvilket var tidskrævende, besværligt og usikkert, fortæller Denes.

Større sikkerhed takket være metaldetektorer
METTLER TOLEDO har også leveret fire metaldetektorer til bageriet. De bruges i fremstillingsprocessen til at detektere eventuelt metal i brunkagerne. Det er endnu aldrig sket, at metalstumper har løsnet sig under produktionen, men ved hjælp af detektorerne kan virksomheden garantere, at det heller ikke sker fremover, hvilket desuden er et krav, som myndighederne stiller til fødevareproducenter.
- Vi har aldrig været udsat for metal i brunkagerne og vil formodentlig heller aldrig blive det. Vi tjekker metaldetektorerne to gange under hvert skift ved at køre en lille testemne igennem for at se, om systemet virker. To af detektorerne har vi haft i otte år, siger Denes. 

Økonomiske fordele
Tiltagene har givet både tidsmæssige og omkostningsmæssige fordele for Nyåkers Pepparkakor. Da virksomheden tidligere benyttede sig af manuel vejning af brunkagedåserne, hvilket krævede en til to medarbejdere, har de siden kunnet sænke personaleudgifterne væsentligt.
METTLER TOLEDOs tekniske løsninger betyder, at Nyåkers Pepparkakor nu kan fokusere yderligere på kernevirksomheden, hvilket føles ekstra vigtigt her op til julen og højsæsonen.
- METTLER TOLEDO har været helt fantastiske i deres kontakt med os. De er opmærksomme på vores behov og opleves snarere som medarbejdere end som leverandører. De er velforberedte og tilbyder en fantastisk service, siger Denes.

Erfaring og viden er vigtig
Nyåkers Pepparkakor har opnået store tids- og omkostningsbesparelser gennem samarbejdet med METTLER TOLEDO og kan derudover yde deres kunder fuldstændig tryghed med hensyn til kravene til sikker fremstilling.
- Vi ville være sikre på, at vores leverandør havde stor erfaring i ryggen, og med det krav vælger man ofte en kendt og etableret aktør. En sjov detalje er, at vi faktisk har anvendt METTLER TOLEDOs produkter siden 1950'erne. Vi har stadig en METTLER TOLEDO-vægt på bageriet helt tilbage fra den tid, da vi startede op, og den bruges den dag i dag.