fischer – Nyt gennemstiksanker får godkendelse – besparelse forude med højere sikkerhed

Produktet gør det nemmere at overholde bygningsreglementet med en markant besparelse i tilgift.

ETA-godkendelser af bygningsdele er lovpligtige ved bærende konstruktioner og sikkerhedsværn, og hidtil har det været en bekostelig affære at få et godkendt gennemstiksanker til udendørs brug ved fastgørelse af eksempelvis gelændere.

Men nu har fischer A/S fået et varmforzinket gennemstiksanker, FBN ll HDG, der opfylder ETA-kravene til udendørs brug – hidtil har det varmforzinkede gennemstiksanker kun været ETA-godkendt til brug indendørs.

− Flere håndværkere sætter sig ikke ind i kravene til gennemstiksanker, og derfor er mange desværre endt med en forkert løsning til byggeriet. Det indebærer ikke kun en sikkerhedsrisiko, men også en økonomisk risiko, fordi bygherre ikke kan kræve kompensation og erstatning, hvis der skulle blive problemer med byggeriet senere, siger Lars Holbæk, der er Product Manager hos fischer.

− Vores produkter sælges via forhandlere, og det er typisk håndværkerne, som bruger vores gennemstiksanker på de større byggepladser. Vores produkt er egnet til betonbyggeri, og derfor er det vigtigt, at produktet er godkendt til udendørsbrug, fortsætter Lars Holbæk og påpeger, at fischer er den eneste producent på markedet med denne godkendte løsning.

En billigere og hurtigere løsning
Hvis man hidtil har skullet følge bygningsreglementet, har et rustfrit gennemstiksanker været løsningen. Men det er samtidig en dyrere løsning, som mange har sprunget over.

Ifølge Lars Holbæk er der cirka en 50 procent besparelse ved at bruge varmforzinket gennemstiksanker i forhold til et rustfrit.

Ud over at være ETA-godkendt er det nye gennemstiksanker også hurtigere at montere, da det er nemmere at hammer i og spænde til. Det er typisk trapper, gelændere og bærende stål- og trækonstruktioner, som monteres med varmforzinket gennemstiksanker.

Kunderne kan købe produktet direkte hos store håndværkerbutikker, der er fischer-forhandlere. Men derudover leverer fischer også teknisk support direkte på byggepladser over hele landet.

Se Leverandører af Ankre