Ankre

Ankre bruges til fastgørelser i bl.a. beton og murværk. Ankre fås i mange afskygninger eksempelvis ekspansionsankre og klæbeankre. Ekspansionsankre er kendetegnet ved at overføre selve belastningen til grundmaterialet ved friktion, der er etableret mellem ankrets ekspansionssegmenter og væggen af det borede hul. Ekspansionsankre sikrer normalt en pålidelig og økonomisk fastgørelse

Leverandører af og viden om Ankre:


BC Technic ApS

BC-Technic

Brundevej 9
6230 Rødekro
Tlf.: +45 2943 8015
E-mail: sales@bctechnic.dk

www.bctechnic.dk

Kompetencer:  Ankre, Befæstigelse, Bolte, Gevindstænger, Møtrikker, Rustfrie skruer, Skiver, Skruer

Læs mere om BC Technic ApS


NOS A/S

Overholm 7, Hatting
8700 Horsens
Tlf.: 7669 7070
E-mail: sales@nos-as.dk

www.nos-as.dk

Kompetencer: Løfteudstyr, løftegrej, surringer, stålwirer & tilbehør, løftekæder og tilbehør, sjækler og vantskruer, øjebolte og svirvler, tovværk og tilbehør, løftebånd, rundsling, kædetaljer, spil, løfteklør, magneter, hydrauliske donkrafte og tilbehør, pallegafler og løfteåg, faldsikringsudstyr, dynamometre og vandsække, ankre, ankerkæder og tilbehør, kabellægningsudstyr, sikkerheds og beskyttelsestape, anoder

Læs mere om NOS A/S


OFFSHORE Equipment & Services

Fiskerihavnsgade 10
6700 Esbjerg
Tlf.: +45 79 30 60 90
E-mail: sales@o-es.dk

web

Kompetencer: Service af løftegrej, Rundsling, Webbingsling, Stålwire, Rustfri stålwire, Galvaniseret stålwire, Wirestropper, Galvaniseret kæde, Loadtest af Kraner, Loadtest af løftegrej, Løfteåg, Øjebolte, Surringsgrej, Surringsstrammere, Surringsbånd, D-ringe, Rustfri kæde, Tilbehør til kæde, Kemikalier

Læs mere om OFFSHORE Equipment & Services


Simpson Strong-Tie A/S

Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk

www.strongtie.dk

Kompetencer: Beslag, bygningsbeslag, vinkelbeslag, befæstigelse, befæstelse, skruer, bolte, søm, søjlesko, trækankre, facade og elementmontage, hulplader, søjlesko

Læs mere om Simpson Strong-Tie A/S


WILLBRANDT Gummiteknik A/S

Grønlandsgade 9
4690 Haslev
telf.: 56 87 01 64
E-mail: info@willbrandt.dk

www.willbrandt.dk

www.willbrandt.se

Kompetencer: Kompensatorer, Fendere, Gummikompensatorer, Stålkompensatorer, Vibrationsdæmpere, Svingningsdæmpere, Akustik, PUR - Polyuretan

Læs mere om WILLBRANDT Gummiteknik A/S


Mere viden om Ankre:

Klæbeankre er sammensat af en kemisk mørtel samt en gevindstang. Efter installation af klæbeankeret sker der simpelthen en kemisk reaktion, som holder gevindstangen på rette plads mod sidevæggen i det hul som er boret. Anvendelsen af klæbeankre laver ikke spændinger i betonen, hvorfor det er muligt at anvende mindre kant og indbyrdes afstande mellem de enkelte ankre.


fischer – Nyt gennemstiksanker får godkendelse – besparelse forude med højere sikkerhed
fischer A/S lancerer varmforzinket gennemstiksanker, der som det første har fået en attraktiv ETA-godkendelse til udendørs brug
Produktet gør det nemmere at overholde bygningsreglementet med en markant besparelse i tilgift. ETA-godkendelser af bygningsdele er lovpligtige ved bærende konstruktioner og sikkerhedsværn, og hidtil har det været en bekostelig affære at få et godkendt gennemstiksanker til udendørs brug ved fastgørelse af eksempelvis gelændere. Men nu har fischer A/S fået et varmforzinket gennemstiksanker, FBN ll HDG, der opfylder ETA-kravene til udendørs brug – hidtil har det varmforzinkede gennemstiksanker kun været ETA-godkendt til brug indendørs. − Flere håndværkere sætter sig ikke ind i kravene til gennemstiksanker, og derfor er mange desværre endt med en forkert løsning til byggeriet. Det indebærer ikke kun en sikkerhedsrisiko, men også en økonomisk risiko, fordi bygherre ikke kan kræve kompensation og erstatning, hvis der skulle blive problemer med byggeriet senere, siger Lars Holbæk, der er Product Manager hos fischer. − Vores produkter sælges via forhandlere, og det er typisk håndværkerne, som bruger vores gennemstiksanker på de større byggepladser. Vores produkt er egnet til betonbyggeri, og derfor er det vigtigt, at produktet er godkendt til udendørsbrug, fortsætter Lars Holbæk og påpeger, at fischer er den eneste producent på markedet med denne godkendte løsning. En billigere og hurtigere løsning Hvis man hidtil har skullet følge bygningsreglementet, har et rustfrit gennemstiksanker været løsningen. Men det er samtidig en dyrere løsning, som mange har sprunget over. Ifølge Lars Holbæk er der cirka en 50 procent besparelse ved at bruge varmforzinket gennemstiksanker i forhold til et rustfrit. Ud over at være ETA-godkendt er det nye gennemstiksanker også hurtigere at montere, da det er nemmere at hammer i og spænde til. Det er typisk trapper, gelændere og bærende stål- og trækonstruktioner, som monteres med varmforzinket gennemstiksanker. Kunderne kan købe produktet direkte hos store håndværkerbutikker, der er fischer-forhandlere. Men derudover leverer fischer også teknisk support direkte på byggepladser over hele landet.

fischer – Ny klæbeampul reducerer livsfarligt støv
Støv på landets byggepladser koster hvert år mere end 500 tidligere medarbejdere livet

Der er ikke tegn på bedring, da problemet med støv ifølge eksperter er stigende i byggeriet.
 
Nu kan byggeriets aktører fastgøre bl.a. stålkonstruktioner og gelændere i beton med en ny klæbeampul fra fischer, der er ETA-godkendt til anvendelse i både revnet og ikke-revnet beton uden borehulsrensning - til gavn for både helbred og økonomi. 

Ifølge Byggeriets Arbejdsmiljøbus, der har til formål at formidle god arbejdsmiljø-praksis til byggepladser og byggevirksomheder, er støv i de danske byggerier et stigende problem.
 
”Støv er stadigvæk et af de gængse og store arbejdsmiljøproblemer. Vi kan se en øget brug af værktøj og arbejdsmetoder, som frembringer mere støv – fx lette, håndholdte og hurtiggående maskiner,” siger Peter Kirkegaard, direktør i Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som er etableret af en lang række byggefaglige organisationer.
 
Og der er langt fra tale om et ufarligt problem. Støv fra jord, byggematerialer og biologisk materiale kan give alvorlige sygdomme som eksem, allergi, stenlunger og lungekræft. Arbejdsmedicinske eksperter skønner, at der hvert år dør mere end 500 tidligere medarbejdere som følge af udsættelse af støv på deres arbejdsplads.
 
”Det er vigtigt, at alle benytter de bedst mulige metoder og de produkter, der kan medvirke til bekæmpelse af støv, som er sundhedsskadeligt – specielt de helt små og fine støvpartikler,” mener Peter Kirkegaard.
 
ETA-godkendt klæbeampul
Både Arbejdsmiljøloven og Arbejdstilsynet stiller krav om, at byggevirksomheder forhindrer støv de steder, hvor det kan medføre fare for sundheden.
 
Nu har fischer gjort det nemt at reducere støv, når fx stålkonstruktioner, gelændere, trapper, master, fodplader, maskiner og autoværn skal fastgøres i revnet og ikke-revnet beton.
 
fischer-koncernen har udviklet en ny klæbeampul, der er ETA-godkendt til anvendelse i revnet og ikke-revnet beton uden borehulsrensning, som ellers producerer rigtig meget støv.
 
”Der stilles flere og flere krav til støvfrie produkter. I Holland er der fx meget strenge krav til støvrensning i byggeriet, så det kræver, at vi udvikler innovative forankringsprodukter, der kan minimere støv. Samtidig er det vigtigt for os at være forkæmper for et sundt arbejdsmiljø og skabe sikkerhed for medarbejderne på landets byggepladser,” forklarer Ulrik Nielsen, salgschef for fischer i Danmark.
 
Større sikkerhed og bedre økonomi
RM II består af en klæbeampul og en gevindstang. Ampullen indeholder to kamre med henholdsvis den mørtel, der er brug for, og en hærder. Når montagehullet er boret, indsættes ampullen, der aktiveres ved hjælp af en slagboremaskine og gevindstangen. Under montagen knuses glasampullen, så mørtel og hærder blandes. Mørtelen klæber gevindet fast i borehullet og lukker hullet effektivt.
 
”Det er stort set en støvfri proces, fordi støvet blandes med mørtel og hærder direkte i hullet. Det støver altså kun, når maskinen borer det første hul. Med RM II formindsker vi borestøvet på byggepladsen, fordi produktet ikke kræver, at borehullet pustes og børstes, man kan nøjes med at hæve boret tre gange. Det betyder større sikkerhed for bygningsarbejderen,” siger Ulrik Nielsen.

Den nye klæbeampul øger ikke blot sundheden, men giver også et hurtigere og mere økonomisk montageforløb. Beregninger viser, at der spares 60 sekunder pr. anker, fordi håndværkeren slipper for at puste og rense borehullet adskillige gange.
 
Det er især smedemestre, som kan have gavn af RM II, når tunge stålkonstruktioner skal fastgøres til revnet og ikke-revnet beton. Det kemiske anker er også velegnet i natursten med høj trykstyrke.