RENERGI – Måske branchens bedst bevarede hemmelighed

På trods af det har ÖkoFEN i år kunnet fejre et helt særligt jubilæum, 15 år med kondenserende træpillefyr. Allerede i 2003 præsenterede ÖkoFEN det første kondenserende træpillefyr, siden da har ÖkoFEN været førende inden for udviklingen af kondenserende træpillefyr.

15 års udvikling

For 15 år siden blev verdenens første kondenserende træpillefyr præsenteret af ÖkoFEN. Det skabte stor opmærksomhed i branchen, dengang drejede det sig om en påmonteret kondens-varmeveksler, der omdannede et standard træpillefyr, til et højeffektivt kondenserende fyr. Indtil 2010 blev dette koncept løbende optimeret, blandt andet med nye typer materialer. I 2010 revolutionerede man igen teknologien og viste den første kedel med integreret kondenserings-teknologi – Pellematic Smart.
Pellematic Smart rådede på daværende tidspunkt dog stadig ikke, over muligheden for at tillade en høj returløbs-temperatur.

Aktuel status for kondenserende træpillefyr

I 2013 blev den nyeste kondenseringsteknik tilføjet standardprogrammet og hvad der for 15 år siden var en ægte sensation inden for træpillefyr, er i dag en fast bestanddel af produktprogrammet fra ÖkoFEN. Som den innovative producent af træpillefyr ÖkoFEN er, udvider man løbende paletten af træpillefyr med kondenserings-teknologi, så i dag består den af 5 forskellige kondenserende kedeltyper i markedets bredeste produkt-program, med ydelser fra 6 til 512 Kilowatt.

15 års knowhow og erfaring

Ud over den pålidelige og gennemprøvede teknik, der anvendes i de moderne kondenserende kedler fra ÖkoFEN, så har man i løbet af de 15 år naturligvis opbygget en fantastisk Knowhow. For ÖkoFEN er kondenserende træpillefyr dermed ikke noget nyt, men hverdag for såvel produktion, teknikere og installatører.

I dag er mere end 50% af ÖkoFEN fabrikkens salg kondenserende kedler, dette bekræfter at den vej man valgte for nu 15 år siden, var den rette.

Fordele ved kondenserende teknologi

Ud over den mest indlysende fordel ved et kondenserende træpillefyr, nemlig den høje virkningsgrad på helt op til 107,3 % som udmønter sig i et meget lavt brændselsforbrug i forhold til den producerede mængde varme. Så bliver miljøet også tilgodeset med et meget lavt partikeludslip, da der stort set kun kommer damp ud af skorstenen.  

Se Leverandører af Træpillefyr
Cookie-indstillinger