Dragsbæk effektiviserer produktionen med BILA DataPower

Systemet kombinerer online dataopsamling og rapportering, som via dashboards viser produktionslinjens nøgletal i realtid. Det giver medarbejderne mulighed for at handle ud fra faktabaseret information.

Som en del af Industri 4.0 har Dragsbæk som så mange andre virksomheder konstateret et behov for, at skøn og manuelt papirarbejde i større og større udstrækning erstattes af mere effektive alternativer. For tre måneder siden fik virksomheden derfor installeret DataPower-bokse på en produktionslinje, og det har ifølge Karsten Rokkedal, som er produktionschef hos Dragsbæk, allerede medført store besparelser:

Via monitoreringsenheder overvåges produktionen konstant – og det har betydet optimering af vores arbejdsgang og frigivelse af ressourcer. Ved nedbrud har vi automatisk adgang til online data, som giver os indsigt i forhold til stoptiden. Det betyder, at vi kan løse problematikken langt mere effektivt end tidligere, hvor der først var medarbejdere, der skulle bruge arbejdstid på at behandle data manuelt, inden vi fik synliggjort, hvor meget stoptid vi havde. På denne måde sparer datasystemet os for både tid og penge.

Faktabaseret optimeringer
Hos Dragsbæk har implementeringen af BILA DataPower givet helt nye muligheder for at tilrettelægge produktionen. Ved monitorering af anlægget sikres data, som kan omsættes til brugbar information. Data fra systemet bruges bl.a. til at synliggøre, hvilke opgaver der bruges tid på, og den information anvender virksomheden efterfølgende til at planlægge et mere effektivt produktionsflow. På denne måde bliver virksomhedens produktionsdata brugt som udgangspunkt for løbende optimeringer og konkrete forbedringstiltag i produktionen.

Udover en mere effektiv produktionslinje har den databaserede produktion også øget kvaliteten af virksomhedens produkter. Dermed er data blevet en værdifuld parameter for Dragsbæk, og ifølge produktionschefen skal der fremadrettet installeres BILA DataPower på alle produktionslinjer.

Simpel installation og anvendelse
Selv om BILA DataPower kan håndtere store og avancerede datamængder, er installationen og anvendelsen af systemet langt fra komplekst. Det var nemt at komme i gang, og den tekniske installation var klaret på ingen tid, lyder det fra Karsten Rokkedal:

 ”Installationen var nem og ligetil – det tog en halv time, så var vi online og klar til at registrere data. Vi fik efterfølgende besøg af BILA, som gav vores linjeledere undervisning i anvendelse af systemet. Det betød meget for os, for nu er vi sikre på, at vi har kompetencerne til at få mest muligt ud af løsningen.”

Karsten Rokkedal

Datadeling involverer medarbejderne
Med en investering i BILA DataPower har Dragsbæk ikke bare øget synligheden af data – de har samtidig dannet et grundlag for større involveringsgrad i virksomhedens produktion. For Dragsbæk betyder det helt konkret, at de har erstattet fysiske produktionspapirer med digitale løsninger i form af iPads og dashboards, som gør det muligt at følge med i produktionslinjens performance. De har desuden installeret infoskærme i produktionshallen og kantinen, og dermed har Dragsbæk også fået et system, der er med til at synliggøre produktionsdata for alle medarbejdergrupper i virksomheden – fra operatører til topledelse.

Team DataPower, Thomas Ording, Karsten Futtrup, Daniel Fristrup Sørensen

LÆS også: BILA – UR-robotarme fordoblede produktionen
BILA A/S's Firmaprofil