Sådan får du mest ud af dit internet

I dag er en hurtig og trådløs internetforbindelse en vigtig del af de fleste danskeres hverdag. Dog er det langt fra alle, som er klar over, hvordan de selv kan optimere deres internetforbindelse. Vi har derfor samlet vores bedste råd til en samlet guide til en god internetforbindelse.

Den rigtige placering til WiFi-routeren

Hvor man stiller sin WiFi-router, er ikke helt ligegyldigt. Mange har en tendens til gerne at ville pakke deres WiFi-router ned i et hjørne eller væk i et TV-skab, men dette kan have en negativ effekt på ens forbindelse. Faktisk skal en WiFi-router placeres frit, og gerne stå så højt som muligt i rummet for at give maksimal dækning og rækkevidde. Samtidig skal den helst heller ikke stå i et lukket rum eller et sted hvor, at den er udsat for større temperaturudsving eller støv, da dette også kan påvirke signalet.

Brug den rigtige frekvens og kanal

Frekvens og kanaler kan være to begreber, som måske ikke siger særlig mange noget, men de har faktisk stor betydning for ens internetoplevelse. Hvad du behøver at vide er, at der findes to frekvenser for trådløse WiFi-hjemmenetværk: 2.4Ghz og 5Ghz. Den mest udbredte frekvens for WiFi-hjemmenetværk er stadig 2.4Ghz, men da denne frekvens også deles med andet husudstyr såsom mikrobølgeovne og babyalarmer, opstår der ofte meget trafik på frekvensen. De fleste nye WiFi-routere understøtter både 2.4Ghz og 5Ghz, og her bør man vælge 5Ghz, da der er færre brugere på, og derved kan opnå en højere hastighed. Her skal det dog bemærkes, at rækkevidden er en smule kortere, men for mange trådløse netværk, som blot skal bruges i hjemmet, er dette ikke nødvendigvis et problem.

Foruden den rigtige frekvens, er det også en god idé at finde en kanal uden for meget støj. Det vil sige, at der kan være forhold, som ”snyder” WiFi-routeren. Dette sker ofte hvis man bor i lejligheder eller andet etagebyggeri, hvor man deles om den trådløse kapacitet. Dette kan derfor skabe en ”kø-effekt” hos dig og dine naboer, hvilket sænker internethastigheden. Der findes programmer, som kan hjælpe din WiFi-router med at finde de mindst brugte, eller helt ubrugte, kanaler.

Sørg for at hardware er i orden

Mange tænker ikke over at skifte selve routeren ud, men er den mere end 5 år gammel, kan det være en god idé at udskifte med en nyere model. Der bliver udviklet en masse inden for disse teknologier, og at få en nyere router, kan både give adgang til den førnævte 5Ghz frekvens, samt generelt være med til at give din rækkevidde og hastighed et nøk opad.

At få fibernet kan også være den mest fordelagtige løsning, hvis man bor et sted, som tillader det. En fiberforbindelse er en personlig forbindelse, og påvirkes derfor ikke af andre brugere, hvilket altid gør forbindelsen stabil. Fibernet transporteres via en ny type kabel med næsten ubegrænset kapacitet, hvor man som bruger sikrer sin bolig med en lynhurtig forbindelse – også ude i fremtiden.

LÆS også: ITW Construction Products – Mobilt materialelager mindsker spildtid og afbrydelser
Sådan får du mest ud af dit internet's Firmaprofil
Cookie-indstillinger