ABC Pavilloner opfører boliger til håndværkere ved Femern-projektetVirksomheden vandt udbuddet på at have den bedste pris, som samtidig lever op til Femerns krav om kvalitet, og de skal således nu opføre de første 20 boliger, hvor godt arbejdsmiljø bliver omdrejningspunktet.

Den 26. marts besluttede forligskredsen bag Femern-projektet, at anlæggelsen af den danske side skulle igangsættes, og i maj blev beboelsesfaciliteterne sendt i udbud. Udbuddet blev vundet af ABC Pavilloner, som nu netop har søgt om tilladelse til at bygge de i alt 20 prøveboliger, som i første omgang skal opføres ved Femern-tunnelen. Boligerne forventes at stå klar den 1. november og skal huse arbejderne på byggepladsen ved Femern.

Vi sendte kontrakten på de 20 prøveboliger i udbud, og her imødekom ABC Pavilloner alle de pågældende krav tilfredsstillende. I de kontrakter, der er indgået med de store tunnelentreprenører, stiller Femern A/S høje krav til beboelsesfaciliteterne, så tunnelarbejderne på alle tider af døgnet kan trække sig tilbage og hvile sig i behagelige omgivelser, fortæller Design Quality Manager hos Femern A/S, Christian Kaas Oldenburg.

Boligerne kommer således til at leve op til både lyd- og temperaturmæssige krav – hvorfor der eksempelvis bliver installeret aircondition – ligesom de også får en rummelig størrelse, som føles behagelig for arbejderne.

Udover gode muligheder for at sove og slappe af skal arbejderne ved tunnelen også have mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og sociale arrangementer, og der er derfor også oprettet fællesarealer. Her vil det være muligt for medarbejderne at koble sig på internettet, så de kan kommunikere med familie og venner, mens projektet står på.

Gode produktionsforhold

Hos ABC Pavilloner i midtjyske Engesvang glæder man sig over at have vundet udbuddet og ser nu frem til at opføre prøveboligerne, så snart byggetilladelsen er i hus:

Vi er meget stolte over at have vundet opgaven med at bygge de første arbejdsboliger til Femern-projektet. Hos ABC Pavilloner fokuserer vi i høj grad på projekter, og i forbindelse med opførelsen af prøveboligerne ved Femern kan vi derfor drage stor fordel af vores erfaring og kompetence inden for området, lyder det fra direktør hos ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius, som fortsætter:

Og skulle vi være så heldige at vinde de næste midlertidige boliger, der kommer i udbud til projektet, så har vi også kapaciteten og produktionsfaciliteterne til at håndtere det.

ABC Pavilloner har nemlig ud over Engesvang også produktionsfaciliteter på to øvrige adresser i Danmark og en i Litauen. Her er alle medarbejdere specialiserede i præfabrikeret byggeri, som er en økonomisk og effektiv byggemetode, da 90 procent af byggeriet foregår i store haller, inden det bliver transporteret ud til byggepladsen. Dermed sikres fuld kontrol over både omkostninger og kvalitet, da risikoen for uforudsete udfordringer som eksempelvis dårligt vejr ikke er en faktor.

Se Leverandører af Pavilloner