GPBM Nordic – Nordisk lancering af en EN3-certificeret lithiumslukker

Lithiumslukkeren er i stand til at slukke brande i lithium-ion batterier. Slukkeren er på 6 liter og er den eneste slukker, der har bestået uafhængige tredjepartstests.

– Brande i lithium-ion batterier er voksende problem, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde en løsning, der er godkendt i henhold til europæiske standarder, siger Melker Lang som er produktchef hos Housegard.

Se Leverandører af Brandslukkere her

Danske Beredskabers Årsmøde i august, har udviklet til sig til Nordens største messe indenfor Brand & Redning. I år tiltrak messen over 1.000 besøgende og 60 udstillere, der præsenterede en række spændende nyheder. En af nyhederne var Housegards lihtEx-6, en ny EN3-certificeret brandslukker som er i stand til at slukke brande i lithium-ion batterier.

– Brande i lithium-ion batterier er en udfordring der bliver større og større, i takt med at behovet for lagring af strøm i batterier øges, siger Bjarne Nigaard generalsekretær i Danske Beredskaber.

– Problemet blev ekstra fremhævet på et seminar under årsmødet, hvor man samlede et ekspertpanel for at diskutere netop dette emne.

Allerede for omkring to år siden blev den første brandslukker til brande i lithium-ion batterier lanceret. Det aktive slukningsmiddel AVD har en unik evne til netop at slukke denne type af brande.

– AVD ligger sig som et tæppe over flammerne og forhindrer derved tilførsel af ilt, hvorved i ilden kvæles, forklarer Melker Lang.

Nu kommer en opgraderet version, LithEx-6, som er testet og godkendt i henhold til EN3.

– Mange myndigheder stiller krav til EN3 certificeringen, så den betyder meget for vores muligheder, til at nå længere ud på markedet.

Den nye slukker indeholder 1,2 liter mere slukkevæske og har et højere arbejdstryk, hvilket er en stor fordel. Derudover er det nu muligt at sælge brandslukkeren i hele Norden, også Norge som, som har endnu strengere tolkning af reglerne på området.

– Housegard LithEx-6 er den eneste brandslukker, der også er testet og godkendt af uafhængige tredjeparts lithium-ion batteritests. Det betyder, at vi er alene om at have dokumenteret evnen til at slukke den type af brande.

Se Leverandører Brandslukkere
Cookie-indstillinger