Give Steel – K.B. Hallen i opløb om Den Europæiske Stålpris: Award of Excellence

Aktører bag K.B. Hallen var inviteret til prisuddeling, da prisen for de to mest imponerende stålkonstruktioner i Europa skulle uddeles den 14. oktober i Bruxelles. The European Steel Design Awards, eller på dansk: Den Europæiske Stålpris, uddeles af The European Convention for Constructional Steelwork (ECCS).

I Bruxelles dystede landenes lokale vindere om hovedprisen Award of Excellence 2019 – Europas mest exceptionelle stålkonstruktioner, der understreger stålets mange fordele i såvel konstruktion, produktion, økonomi, miljø og arkitektur.

K.B. Hallen er tidligere på året kåret som dansk vinder af Award of Merit og vandt den lokale pris for konstruktionens enkelthed, hvor stålbuerne understøtter elementer af beton, og indgår i både tag- og dækkonstruktioner. I den moderne fortolkning af KB hallen er det blevet muligt at få første etage til at fremstå som en form for svævende etage. Det har stillet store krav til stålkonstruktionens styrke og evne til at modstå svingninger. Stålkonstruktionen evner i dag ophængning af op til 50 tons lyd- og lysudstyr overalt i salen.

Christian Hjort, der var ansvarlig for projektet hos Give Steel, fortæller:

“Selvom K.B. Hallen ikke vandt hovedprisen, er vi stadigt pavestolte. Ikke bare af selve konstruktionen, men af hele projektet. Der er så mange ting i projektet, man ikke umiddelbart kan se i konstruktionen, der har været udfordrende og alligevel er lykkedes. F.eks. var montagen udfordret af vindforhold, da de store hovedbuer skulle monteres, pladsen var trang og tidsplanen stram. Det stillede særlige krav til koordinering mellem alle implicerede parter. Men med en fælles koordineret indsats lykkedes det hele, takket være et godt samarbejde – ikke mindst på byggepladsen”

Til prisuddelingen i Bruxelles deltog alle projektets samarbejdspartnere: K.B. Hallen som bygherre, Christensen og Co. Arkitekter, Rambøll som rådgivende ingeniør, Einar Kornerup som hovedentreprenør og Give Steel, der var stålentreprenør på projektet.

Den nye K.B. Hallen genåbnede i december 2018

Give Steel A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger