ACTEC – Ny unik måde at fiske på kræver avancerede batterier

Enhver fisker kender udfordringerne i at placere trawlet helt rigtig. Det handler ikke bare om at optimere fangsten. 

I dag er der i lige så høj grad fokus på at spare brændstof, reducere CO2 og beskytte havbundens flora. Men hidtil har det været noget nær umuligt at styre alle parametre manuelt.

Nu har en dansk virksomhed udviklet et nyt unikt styringssystem, der gør det muligt, at få fuld kontrol over trawlskovlene fra skippers PC i styrehuset.

Herfra kan han trådløst øge trawlets spil, spredning, højde og dybde. Systemet har en rækkevidde på op til 2000 meter.

Løsningen er helt afhængig af en batteriløsning, der lever op til helt specifikke krav. For at få det til at lykkes, kræver det en stabil og intelligent batteriløsning. Det er på den baggrund, ACTEC har udviklet og leveret den 2kWh batteripakke, som forsyner flap-systemet med strøm

Kravene var stabil drift, nem overvågning af batteripakken via indbygget BMS system, mulighed for kraftigt strømtræk til 10A og lang levetid op til 10 års designlife på cellerne.

Batteridesignet anvender Panasonic batteriteknologi med i alt 168 Li-Ion battericeller, som ofte benyttes til sammenbygning af batteripakker til krævende industriløsninger. Her designet i 14 blokke med 12 celler i parallel, som er monteret i en cylindrisk beholder.

Den færdige batteripakke lever fuldt op til de lidt ekstreme krav dybt under havets overflade. Men vigtigst af alt er batteriløsningen selve forudsætningen for, at det spændende nye styresystem kan virke og sikre både større fangster, miljøgevinster og brændstofbesparelser.

LÆS også: ACTEC vokser på at kapitalisere viden
ACTEC A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger