Schneider Electric – Pindjord øger sikkerhed og sparer ressourcer

Schneider Electric er blevet udvalgt af Aalborg Universitetshospital som leverandør af flere end 6.000 nye stikkontakter med pindjord. Den store udskiftning er i fuld gang, og fordelene er tydelige.

Et kortere eller længere hospitalsophold er noget, de færreste ønsker sig. Netop derfor anstrenger personalet på Aalborg Universitetshospital sig til det yderste for at gøre patienternes ophold så behageligt som muligt.

Det indebærer blandt andet, at patienter i høj grad selv må medbringe elektriske apparater, og det kan give udfordringer. Især på et hospital, hvor det er altafgørende at holde kritisk, medicinsk udstyr helt adskilt fra den øvrige el-installation.

Da hospitalet på grund af nye krav til HPFI-beskyttelse og jording skulle udskifte samtlige el-tavler og stikkontakter, var det oplagt at tænke patientsikkerhed, brugervenlighed og effektivitet ind i valget af nye stikkontakter.

Udskifter 6.000 stikkontakter

Med stikkontakter med pindjord, leveret af Schneider Electric, har Aalborg Universitetshospital fået den helt rigtige løsning, fortæller teknisk souschef Flemming Dalberg:
“Vi undersøgte markedet og kiggede på forskellige muligheder, og det stod hurtigt klart, at pindjord var den rigtige vej at gå. Derfor gik vi i dialog med Schneider Electric, som kunne leve op til vores krav og behov.”
Alene i to af hospitalets bygninger i Aalborg er det en enorm udskiftning, Flemming Dalberg og hans medarbejdere er i gang med: Flere end 6.000 stikkontakter bliver udskiftet af lokale el-installatører, og Aalborgs kommende supersygehus på 150.000 kvadratmeter får også kontakter med pindjord.

Pindjord er en perfekt løsning

“Pindjord er en perfekt løsning til vores behov, og det er der flere årsager til. For det første er pindjord brugervenligt for patienterne, fordi kontakten også kan bruges til apparater med flade stikpropper uden jord – for eksempel de opladere, som typisk leveres med mobiltelefoner og tablets.”
“En anden fordel er, at Schneider Electrics kontakter med pindjord er meget rengøringsvenlige i forhold til Schuko-kontakter med sidejord. Dette hjælper os med at holde hygiejnen i top, og tilmed understøtte patientsikkerheden”, forklarer Flemming Dalberg.

Den store leverance til Aalborg Universitetshospital omfatter især Clic’Line stikkontakter til de mange installationskanaler på sengestuerne, hvor pindjord-kontakterne sidder side om side med de klassiske hospitalsstikkontakter med fladt faseben.

Udskiftning af stikpropper på nye apparater

Schneider Electric har også leveret en del LK FUGA og et mindre antal LK OPUS-kontakter. De er typisk monteret i kontorer og personalestuer, hvor der ved udskiftning af elektriske småapparater som for eksempel kaffemaskiner og mikroovne til personalerum, opstår problemer med at have den rette stikprop til den rigtige stikkontakt.

Netop her giver pindjord en yderligere – og meget mærkbar – fordel, fortæller Flemming Dalberg:
“Vi kan bruge vores personaleressourcer anderledes i teknisk afdeling, fordi vi på sigt ikke længere skal skifte stikpropper på nye, elektriske apparater. På et stort hospital som vores gør det en forskel, at vi kan bruge vores ressourcer på andre opgaver, og det giver tilvækst til kundernes forretning,” siger Flemming Dalberg.

LÆS også: Schneider Electric udnævner Pankaj Sharma til Executive Vice President i Secure Power
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger