Eilersen – Pålidelige vejesystemer på Valby Bakke

På Valby Bakke har man siden 1847 brygget øl i verdensklasse. Bryggeriet har til huse i historisk fredede bygninger, hvilket giver udfordringer i forhold til at sikre en effektiv produktion. Denne opgave løses blandt andet af vejesystemer, der overvåger og registrerer indholdet i bryggeriets lager- og gæringstanke. Vejesystemerne består både af topmoderne digitale løsninger samt ældre versioner fra 1980’erne

I de historiske bygninger på Valby Bakke ligger Husbryggeriet Jacobsen. Her har man siden 1847 brygget øl i verdensklasse til danskerne. Bygningens fredede status giver en udfordring i forhold til at sikre en effektiv produktion, så bryggeriets medarbejdere med de veltrænede smagsløg kan brygge øl i døgndrift.

Det er en opgave, som Jacobsen løser på bedste vis – i tæt samarbejde med Eilersen Electric A/S; et samarbejde, der går mange år tilbage, hvilket de mange ældre vejesystemer fra Eilersen samt nye digitale vejesystemer er et tydeligt bevis på.

Fælles for vejesystemerne er, at de benyttes til at overvåge og registrere indholdet i bryggeriets lager- og gæringstanke. En del af vejesystemerne har både lokal visning ved 5024G vejeterminaler, som også overfører vejedata til PLC – mens andre vejesystemer sender vejesignalet direkte til PLC via et digitalt interface.

Pålidelige vejeløsninger

Alle vejeceller fra Eilersen er baseret på en patenteret kapacitiv teknologi og er fuldsvejst i rustfrit stål, hvilket gør dem nøjagtige, robuste og modtagelige for stor overlast.

På trods af fordelene ved at opgradere til en nyere digital vejeløsning, benytter Jacobsen fortsat et antal Eilersen vejeceller, der blev installeret i begyndelsen af 1980’erne. Det skyldes den simple årsag, at vejeceller fra Eilersen er meget pålidelige og derfor stadig fungerer upåklageligt.

Jan Juul, der er produktionsleder hos Jacobsen, forklarer grunden til det langvarige samarbejde med Eilersen:

-Eilersen Electric A/S leverer robuste vejesystemer, der passer godt ind i vores applikationer. Det gør hele installationsprocessen nem og overskuelig for os som kunde. Hos Eilersen får vi en god service og de er med på ekspertråd, når nye projekter sættes i søen. Derfor er jeg også rimelig overbevist om, at Eilersen også i fremtiden bliver ved med at være vores foretrukne leverandør af vejesystemer, fortæller han.

Fordele ved gravimetrisk niveaumåling

Generelt giver anvendelsen af vejeceller til niveaumåling, såkaldt gravimetrisk niveaumåling, en lang række fordele med hensyn til hygiejne, pålidelighed og nøjagtighed i forhold til andre målemetoder.

En af de største udfordringer i en hygiejnisk produktion er risikoen for kontaminering af produkterne. Da vejeceller på intet tidspunkt er i kontakt med produktet, opnås en ægte hygiejnisk løsning. Dermed mindskes risikoen for kontaminering og deraf følgende reklamationer eller kassering af produktet; det gode Jacobsen øl skal jo gerne på flasker og fad så det kan nydes.

Der er et konstant overtryk på lagertankene hos Husbryggeriet Jacobsen, hvilket kan være en udfordring for andre niveaumålingsprincipper, da overtrykket vil resultere i unøjagtige og upålidelige målinger.

Vejecellerne fra Eilersen måler udelukkende den belastning, som lagertanken udsættes for – og er derfor ikke påvirket af hverken trykket i tanken eller produktets konduktivitet. Selv ved ændringer i konsistens eller omrøringshastighed osv. kan vejecellerne kontinuerligt registrere indholdet med en præcision på over 99,9 procent. I praksis betyder dette en måling med en nøjagtighed på få liter, selv på tanke med flere tons indhold.

Michael Martinussen, sales manager hos Eilersen Electric A/S, bakker op om dette: -For os er det vigtigt, at hver enkelt kunde får en løsning, der passer perfekt til deres applikationer. Det kan vi tilbyde med vores unikke produkter og store erfaring som eksperter i vejning, siger han.

LÆS også: Eilersen – Hygiejniske vejeceller til automatisk omrøring
Eilersen Electric Digital Systems A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger