NORD Gear Danmark – Energi effektivitet og variantreduktion

Skræddersyede drev løsninger baseret på LogiDrive systemet fra NORD DRIVESYSTEMS, repræsenterer den optimale kompromis mellem energi effektivitet og reducering af antallet af varianter. Løsningen har bevist sit værd i store intralogistik projekter til blandt andet lufthavne og pakkepost centre, hvor man typisk installerer et stort antal drevenheder.

NORD DRIVESYSTEMS skræddersyer drev løsninger til intralogistik opgaver baseret på LogiDrive konceptet – en energi effektiv, vedligeholdelsesvenlig og modulopbygget løsning. LogiDrive består af en IE4 synkronmotor med en effekt på op til 5,5kW, et to trins keglegear og en NORDAC LINK frekvensomformer, som bliver installeret tæt på motoren. Hele systemet er modulopbygget, således at alle komponenter kan serviceres hver for sig. Med den nyeste IE5+ synkronmotor fra NORD DRIVESYSTEMS kan energi effektivitet samt variantreduktionen yderligere optimeres.

Optimal virkningsgrad og variantreduktion

At designe et så energieffektivt system som muligt, kræver de mest optimale gearudveklinger samt motordimensioner for at få den mest omkostningseffektive løsning. Dette fører ofte til at man ender med et stort antal af varianter, som skal håndteres som reservedele, samt serviceres i hele drevets levetid. Formålet med at reducere varianterne er at få dækket hele behovet omkring moment og hastighed på en så omkostningsbesparende måde som muligt og samtidig reducere varianterne til et minimum. NORD tilbyder denne optimerings service af projekter hos kunder. Varianterne kan i optimale tilfælde reduceres til kun en gearmotor og frekvensomformer størrelse som så kan dække en lang række momenter og hastigheder. Dette muliggøres ved hjælp af vores LogiDrive synkronmotor teknologi der belastningsafhængig automatisk kan tilpasse sig indenfor et moment eller hastigheds område.

Virksomheds baggrund Med over 4.000 medarbejdere har NORD DRIVESYSTEMS udviklet, produceret og solgt drevteknologi siden 1965 og er en af de ledende globale uldserviceudbydere i branchen. Ud over standarddrev leverer NORD anvendelsesspecifikke koncepter og løsninger til specielle krav som f.eks. energibesparende drev eller eksplosionsbeskyttede systemer. I regnskabsåret 2018 var det årlige salg på 750 mio. EUR. NORD har nu datterselskaber og salgspartnere i 98 lande verden over. Det store salgs- og servicenet sikrer optimal tilgængelighed, hvilket muliggør korte leveringstider og kundeorienteret service. NORD producerer et meget varieret udvalg af drev til drejningsmomenter fra 10 Nm til over 250 kNm, leverer elektriske motorer i effektområdet fra 0,12 kW til 1.000 kW og forsyner frekvensomformere med den krævede effektelektronik på op til 160 kW. Omformerløsninger er tilgængelige for konventionelle styreskabsinstallationer samt decentraliserede, fuldt integrerede drevenheder.

LÆS også: Mobil idriftsættelses- og serviceløsning fra NORD
NORD Drivesystems A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger