Globale fotoceller fra Pepperl+Fuchs

Som oftest ved man ikke hvor i verden ens produkter ender, det kan give problemer med forskellig netspænding, at rattet sidder i den forkerte side af bilen, og for fotocellers vedkommende at de har den forkerte type udgang, da der i Asien og USA er tradition for NPN-udgang mens man i Europa foretrækker PNP.

Der er dog heldigvis en løsning på dette problem og det er at bruge push-pull udgange, som indeholder både en PNP og en NPN-transistor som det ses på principdiagrammet. En Push-pull udgang kan altså bruges vilkårligt som både NPN og PNP-udgang. Ulempen er dog, at man i modsætning til rene NPN eller PNP-udgange ikke kan anvende flere sensorer i parallel til at trække den samme belastning i en logisk OR-konfiguration, hvor bare én aktiv sensor ud af flere kan aktivere udgangen.

Til gengæld er der altid to push-pull udgange i modtakt (antivalent udgang) altså både slutte-funktion og brydefunktion (også kendt som 4-in 1), så generelt er push-pull udgange en meget fleksibel løsning sammenlignet med en ren PNP/NPN-løsning oftest uden meromkostning.

Cirka halvdelen af Pepperl+Fuchs fotoceller er udstyret med antivalente push-pull-udgange og sammenholdt med de klassiske Pepperl+Fuchs dyder med præcis baggrundsafblænding og minimal sort/hvid difference bliver de det sikre valg uanset hvor på kloden de skal anvendes.

LÆS også: Pepperl+Fuchs – Pålidelig Niveaumåling med Eksplosion Beskyttelse
Pepperl+Fuchs A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.