Ny undersøgelse – Mange føler sig usikre ved brugen af lufttørrere på offentlige toiletter

COVID-19 pandemien har været med til at øge bevidstheden om de sundhedsrisici, der er forbundet med hygiejne i det offentlige rum. Ifølge en ny international undersøgelse, der er foretaget på fire europæiske markeder af Essity-brandet Tork®, føler næsten 7 ud af 10 adspurgte sig mere usikre ved uhygiejniske offentlige toiletter i dag end før pandemien. Og 43% siger, at de føler sig usikre ved offentlige toiletter, der er udstyret med håndtørrere, som tørre hænderne ved hjælp af luft.

Forventningerne til det offentlige rum og kravene til sikre hygiejneløsninger er højere end nogensinde før. Ifølge undersøgelsen, som undersøgte COVID-19’s indvirkning på folks holdninger til offentlig hygiejne, mener 80%, at det er af afgørende betydning for den offentlige sikkerhed at opretholde en høj hygiejnestandard på offentlige toiletter.

Den øgede bekymring for hygiejne på offentlige toiletter har resulteret i en ændring i præferencerne for de muligheder, der er til aftørring af hænder. Ifølge undersøgelsen ønsker 75% af de adspurgte, at flere tilbyder papirhåndklæder som et alternativ til lufttørrere. Undersøgelsen viser også, at 37% nu foretrækker papirhåndklæder, end før pandemien brød ud. Ifølge respondenterne er årsagen til denne præferenceændring, at papirhåndklæder opfattes mere hygiejniske for brugeren (80%), at papirhåndklæder tørrer hænderne hurtigere (42%), og at der bliver spredt færre bakterier i luften (39%).

Det kan ligeledes koste dyrt, hvis ikke man kan imødekomme ønsket om papirhåndklæder på de offentligt tilgængelige toiletter. 50% af respondenter i undersøgelsen siger, at de er mindre tilbøjelige til at besøge steder, der ikke tilbyder papirhåndklæder, og 43% siger, at de føler sig usikre ved offentlige toiletter, der er er udstyret med lufttørrere.

COVID-19-pandemien har vist, at alle virksomheder er nødt til at tilpasse sig en ny hygiejnestandard. Mens nogle kan have valgt lufttørrere førhen, baseret på den opfattede brugervenlighed, er dette ikke længere tilstrækkeligt, da en betydelig del af befolkningen nu føler sig mindre sikre ved brugen af netop dem. Vi har set en stigning i anmodninger fra facility managers, der ønsker at udskifte lufttørrere med papirhåndklæder“, siger Alberto Cajiga, VP for marketing hos Essity Professional Hygiene.

For hygiejnekritiske erhverv, såsom fødevareforarbejdning og hospitaler, har papirhåndklæder længe været den eneste acceptable form for aftørring af hænder.* Og med god grund. I modsætning til papirhåndklæder, producerer lufttørrere flere luftbårne dråber,** hvilket øger risikoen for bakteriespredning i luften. Friktionen ved at tørre hænder med papirhåndklæder hjælper også med at fjerne flere bakterier, end andre aftørringsmuligheder gør.*** 

På grund af COVID-19 pandemien forventer flere, at offentlige toiletter tilbyder de samme standarder, som er gældende i de hygiejnekritiske erhverv. Faktisk siger 80%, at de forventer, at offentlige toiletter i højere grad sørger for et mere sikkert hygiejnemiljø nu end før pandemiens udbrud. “Undersøgelsen peger på, at det at opsætte løsninger, der får folk til at føle sig trygge, når de besøger det offentlige rum, skal være en topprioritet for facility managers, der ønsker at tiltrække gæster igen. Omkostningerne ved ikke at adressere disse bekymringer er simpelthen for høje“, siger Alberto Cajiga.

*Kilde: Huang, C Mayo Clinic, 2011
**Kilde: Margas E. et al, J Applied Microbiol, 2013
***Kilde: Todd, J Food Prot, 2010

LÆS også: Tork lancerer onlineværktøjskassen ’Tryghed på jobbet’
Tork's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger