Derfor bør du udskifte lysstofrør med LED armaturer

Hvis du stadig har gamle lysstofarmaturer siddende i loftet hjemme eller på arbejde, så læs med her. Det kan nemlig hverken betale sig, og samtidig er det ikke godt for miljøet og vores sundhed.

Hvorfor udskifte

Gamle lysstofrør er billige i indkøb. Til gengæld holder de typisk ikke så længe og belaster derfor miljøet, når de skal bortskaffes. Lysstofrør indeholder bl.a. kviksølv, som er yderst skadeligt for miljø og sundhed, og derfor skal de også afleveres på genbrugsstationen. Ud over dette, så har lysstofrør et forholdsmæssigt højt elforbrug, selvom de er blevet bedre med tiden, som gør, at man ved at udskifte til alternativer, løbende kan spare penge og tjene investeringen hjem igen.

Skift til LED

Når man afsøger markedet for alternativer, så er der reelt kun ét logisk alternativ i dag – nemlig at skifte til LED-belysning. LED belysning har de seneste år vundet mere og mere frem, og i dag er LED den mest solgte belysningsform. Argumenterne er mange, men nogle af de helt essentielle er, at LED i dag giver noget super godt lys. Tidligere var det kendt for ikke at kunne lyse så godt som almindelige glødepærer og lysstofrør, men teknologien har taget et kvantespring siden dengang, og i dag kan man få LED lys med høj farvegengivelse og i super kvalitet. Dertil er levetiden på LED længere end de gamle produkter, og så er prisniveauet på LED-produkter faldet markant over de sidste fem år, så de er blevet meget konkurrencedygtige. Man kan derfor få en rigtig fin investering med lav tilbagebetalingstid ved at skifte.

Valgmuligheder

Når man skifter de gamle lysstofrør ud til LED-belysning, er der nogle forskellige muligheder, man kan vælge imellem.

LED Lysstofrør

Vil man have den lette løsning, så kan man beholde de gamle armaturer til lysstofrør og blot skifte røret til ét med LED. Dog kræver det, at man får en elektriker til at ombygge armaturerne ved at frakoble en kondensator. Samtidig skal den gamle glimtænder udskiftes med en “dummy glimtænder”, som oftest medfølger, når man køber LED lysstofrør. Bagsiden af medaljen ved denne løsning er, at LED lysstofrør ofte ikke er helt så energieffektive som alternative løsninger, og visuelt kan løsningen se lidt bombastisk ud i forhold til nogle af de mere moderne alternativer.

LED armatur

Den helt store sællert i dag er LED armaturer, som bl.a. fåes hos PlusLED her: https://www.plusled.dk/led-armatur.html. LED armatur er produkter, hvor LED er indbygget i armaturet. Det giver mulighed for at lave LED-produkter, der er æstetisk flotte, som ikke fylder ret meget, og så er flere lavet så smart, at de kan serieforbindes med medfølgende kabler, og det er derfor super nemt at arbejde med og kræver færre lampeudtag. Da LED armaturer ofte ikke er så tunge som klassiske armaturer til lysstofrør, laves mange LED armaturer med småp medfølgende opsætningsbeslag, som kan monteres direkte på loftet, og så klikker man blot armaturet op i beslagene – endnu en årsag til, at de er blevet så populære.

LED Panel

Endnu et flot alternativ er LED paneler. Disse kommer typisk i 60×60 cm og når de er monteret, kan de nærmest virke som ovenlysvinduer. De giver et lækkert roligt lys og er populære i gangarealer og på kontorer. De kræver typisk lidt mere at opsætte end de populære LED armaturer, men man kan godt forstå, at det også er en rigtig populær løsning.

Vi håber, at artiklen her har givet inspiration til at vælge den helt rigtige LED-løsning for dig.

LÆS også: Ny kampagne skal nuancere debatten om plast
Derfor bør du udskifte lysstofrør med LED armaturer's Firmaprofil

2 thoughts on “Derfor bør du udskifte lysstofrør med LED armaturer

    1. Det er en lille ledning, der skal klippes, og det skal man have elektrikeren ind over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger