Computer reparation er godt for miljøet og pengepungen

I Danmark har vi historisk set længe haft en brug og smid væk kultur. Ifølge en rapport fra Danmarks Statistik udarbejdet i 2011 er det kun hver 10. forbruger der vælger at få repareret deres computer. 39 procent vælger at smide den ud og købe en ny. Hele 73 procent har aldrig fået repareret en computer. Selvom det efterhånden er en rapport af ældre dato, er det ikke usandsynligt at tallene nogenlunde holder stik den dag i dag. Men det er faktisk en skam, for reparation af computere og anden elektronik er godt for både miljøet og pengepungen. Og i disse tider hvor især miljøet er på manges dagsorden både privat og erhvervsmæssigt, giver det god mening at lægge denne tilgang om så det der kan betale sig at reparere rent faktisk bliver repareret.

Computer-problemer der er oplagte at reparere

En computer kan gå i stykker eller blive slidt på mange måder. Det gælder uanset om det er en PC eller Mac. Man kan tabe den, have brugt den intenst i mange år, fået virus eller malware, eller på anden vis beskadiget den. Der er dog nogle it-problemer der er særligt oplagte at reparere, da de er lette at gå til eller kan give store besparelser ift. at købe nyt.

Det er blandt andet:

  • Skift af batteri
  • Skærmreparationer
  • Tastatur reparationer
  • TrackPad reparationer
  • Skifte fra HDD til SSD harddisk
  • Opgradering af RAM

Prisen holder danskerne tilbage

En af de ting der menes at holde danskerne fra at reparere deres computere er prisen på selve reparationen. Men dette bunder sandsynligvis i en fejlagtig vurdering af dette. For en ny computer er ofte langt dyrere i indkøb end en reparation af den gamle er. Jo dyrere en computer man benytter, jo mere sandsynligt er det at en reparation kan betale sig. Og en simpel og billig reparation som udskiftning af batteri eller harddisk kan ofte få en computer til at holde mange år endnu.

Stor vækst hos virksomheden GladTeknik

Den lokale virksomhed GladTeknik der reparerer computere fra deres værksted i Hvidovre er en af de it-virksomheder der oplever stor vækst. Siden deres etablering i begyndelsen af 2018 er de gået fra at være en lille virksomhed til at i dag have 15 mand beskæftiget og en markant stigning i kundetilgangen og positive kundeanmeldelser. Ifølge en artikel i Børsen kan virksomheden reparere 99,8% af sagerne som de får ind og langt de fleste takker ja til det tilbud de får.

LÆS også: DI – København vil give afslag på langt flere ansøgninger om altaner
Computer reparation er godt for miljøet og pengepungen's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *