EU-Kommissionen uddeler roser til PVC-industriens miljøarbejde på virtuelt årsmøde

180 deltagere fra 24 lande deltog i drøftelserne af det kommende bæredygtighedsprogram for den europæiske PVC-industri på VinylPlus Sustainability Forum 2020.

Konferencen viste, hvordan en forenet PVC-industri har opnået miljøresultater, og hvilke planer den har frem mod 2030.

VinylPlus-leder Brigitte Dero reflekterede over et årti med lederskab inden for PVC-bæredygtighed og de næste skridt, der skal tages for at øge cirkulariteten af plastmaterialet. Dero sagde: ”Jeg er stolt af det arbejde som VinylPlus og vores partnere har udført for at gøre PVC-materialet mere bæredygtigt. Vi er fuldt ud forpligtede til at arbejde tæt sammen med Europa-Kommissionen og aktivt bidrage til Circular Plastics Alliance.”

Kirsi Ekroth-Manssila, enhedschef ved Europa-Kommissionens DG GROW, roste VinylPlus’ engagement og proaktive rolle i Circular Plastics Alliance, og sagde, at “VinylPlus er et perfekt eksempel på, hvordan man kan gøre den cirkulære økonomi til virkelighed. PVC-industrien er den første værdikæde, der har taget udfordringen op med at omdanne et problem til en mulighed. Det skete allerede i 2001. Ved at håndtere de miljøproblemer, der knytter sig til PVC-anvendelsen, kom VinylPlus med en ambitiøs og fremadskuende tilgang: Man organiserede, samarbejdede og kommunikerede med hele værdikæden, fra råvareproducenter over plastforarbejdende virksomheder, til dem der håndterer affaldet.”

Arrangementet var ikke kun en anerkendelse af PVC-værdikædens præstationer, men et passende øjeblik til at diskutere det nye 2030-bæredygtighedsprogram, der i øjeblikket er under udvikling. Samtalen byggede på en ekstern høring af interessenter gennemført af Accenture om vigtige drivkræfter for bæredygtighed og udfordringer og muligheder for PVC-industrien i det kommende årti. VSF-deltagerne deltog livligt i debatten og fremsatte synspunkter om programmets retning.

Arrangementet blev afsluttet med en fejring af de virksomheder, der inden for det seneste år har opnået det nye VinylPlus-miljømærke. Hidtil har 10 virksomheder fået tildelt miljømærket for 112 PVC-produkter, der er fremstillet på 18 europæiske lokationer. Miljømærket bygger på veldefinerede bæredygtighedskriterier og er beregnet på alle PVC-byggeprodukter, der lever op til de strenge krav.

Miljømærket er allerede blevet anerkendt af grønne indkøbere i Europa. Eksempelvis anbefales VinylPlus-mærkede produkter på linje med blandt andre de svanemærkede produkter i Belgien.

LÆS også: Genbrug af teknik og den cirkulære tankegang
EU-Kommissionen uddeler roser til PVC-industriens miljøarbejde på virtuelt årsmøde's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *