Desmi Ocean Guard indgår samarbejde med Port of Aalborg om erhvervslejemål

Desmi Ocean Guard, der er en af landets mest fremtrædende inden for udvikling og produktion af systemer til rensning af skibes ballastvand, er på bare to år gået fra seks til 32 medarbejdere og vækster forsat markant. Derfor indgår virksomheden nu en lejeaftale med Port of Aalborg om en 1.200 kvadratmeter stor kontorbygning, som skal fremtidssikre Desmi Ocean Guards udvikling.

Kampen mod de invasive arter, der fragtes kloden rundt via ballastvand, blev sidste år intensiveret med en ny lovgivning, der kræver, at alle nye skibe opfylder den såkaldte D2-standard, som begrænser mængden af levedygtige organismer, skibene må udlede. En standard som alle eksisterende skibe ifølge lovgivningen skal leve op til inden september 2024. Den strammere lovgivning mærker man tydeligt hos Desmi Ocean Guard, der siden 2009 har udviklet og produceret systemer til rensning af skibes ballastvand.

Virksomheden har de seneste år oplevet en massiv vækst i efterspørgslen på ballastvandsystemer, og på bare to år er Desmi Ocean Guard gået fra seks til 32 medarbejdere, som beskæftiger sig med projektledelse, engineering, salg og udviklingsaktiviteter, mens produktion, idriftsættelse og service varetages af søsterselskaber i Desmi-koncernen. Den markante vækst betyder, at virksomheden er vokset ud af sine eksisterende rammer og har nu derfor indgået en aftale med Port of Aalborg om leje af en 1.200 kvadratmeter stor kontorbygning:

– Det går rigtig stærkt for Desmi Ocean Guard. Vi har vækstet enormt meget de seneste år, hvilket blandt andet skyldes den nye lovgivning om rensning af skibes ballastvand. Det anslås, at kun 15 procent af de nuværende skibe har de rette rensesystemer, og vi kan derfor tydeligt mærke en markant efterspørgsel på nye teknologier og systemer, som inden for få år skal være en obligatorisk del af alle skibe. Vi forventer derfor at vækste endnu mere i de kommende år, siger Rasmus Folsø, der er adm. direktør hos Desmi Ocean Guard, og fortsætter:

– Vi har længe haft et ønske om at finde et sted, hvor vi kunne få plads til at udfolde os og vokse videre. Det var derfor helt ideelt, da vi fik at vide, at Port of Aalborg havde en ledig bygning med både kontorer og lagerrum til vores måleudstyr og værktøj. Udvidelsen af vores faciliteter er et helt naturligt skridt i virksomhedens udvikling, og vi kan nu få plads til endnu flere dygtige medarbejdere.

Gode rammer om samarbejde

Desmi Ocean Guards nye kontorbygning ligger tæt på både moderselskabet Desmi, der udvikler og servicerer pumper, pumpesystemer og miljøudstyr, og søsterselskabet Desmi Pumping Technology, som varetager produktionen af Desmi Ocean Guards rensesystemer, hvilket har været afgørende for valget af lokaler:

– Det har været vigtigt for os at ligge tæt på Desmis hovedkontor, da vi har et tæt samarbejde i forhold til indkøb og produktion. Med den nye kontorbygning har vi nem adgang til produktionsfaciliteterne og kan følge vores systemer i hver enkelt fase, forklarer Rasmus Folsø.

Vigtig udvikling af det blå Danmark

Hos Port of Aalborg glæder man sig over det nye samarbejde med Desmi Ocean Guard, der ifølge commercial manager, Jeppe Faber, spiller en vigtig rolle i udviklingen af det blå Danmark:

– Vi er stolte over at have indgået et samarbejde med Desmi Ocean Guard, der er en af de mest toneangivende virksomheder i Aalborg og en vigtig del af den maritime klynge af internationalt anerkendte virksomheder, der befinder sig i Nordjylland. Desmi Ocean Guard har klaret sig rigtig flot i en længere periode, og vi er glade for, at vi nu med denne aftale kan bidrage til at sikre virksomheden gode rammer, der yderligere understøtter deres væksteventyr, lyder det fra Jeppe Faber.

Desmi Ocean Guard er netop flyttet ind i de nyistandsatte lokaler, og i løbet af november vil Desmi Ocean Guards søsterselskab Desmi DeServe, som varetager service og idriftsættelse af rensesystemerne ombord på de mange skibe, også flytte ind i lokalerne.

Find Leverandører til Marine / Offshore

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *