Strenometer – Test hvordan sterilisering med uvc-lys påvirker materialer

Uvc-lys bekæmper corona – men kan dine produkter tåle behandlingen?

Strenometer ApS præsenterer en nyhed, der kan bruges i kampen mod corona. Med vores UVCTest® fra Atlas Material Testning Technology kan du undersøge om dine tekstiler, plast, maling og andre produkter kan tåle sterilisering med uvc-stråling.

Den CE-mærkede UVCTest® har 8x 40 W UVC-254-lamper hvis udgangseffekt simulerer den ultraviolette bakteriedræbende bestråling (UVGI), der anvendes i mange steriliseringsenheder. Det er således det optimale redskab hvis man vil teste om et materiale kan tåle behandlingen.

Desinfektion med uvc-stråling har været kendt i mere end 40 år hvor anvendelsen af passende doser uvc (specifikt ved 253,7 nm) har vist sig at være effektivt mod fx SARS COV-1. Eksperter mener nu at tilsvarende resultater kan forventes over for den aktuelle COVID-19-virus, også kaldet SARS COV-2. Pandemiens hærgen har derfor naturligt nok medført en enorm stigning i interessen for at bruge uvc som desinfektionsmiddel, og der er nu talrige uvc-apparater på markedet.

Anvendelsesområderne er uendelige og omfatter stort set alle steder og alle genstande som mange mennesker kommer i kontakt med, fx hospitaler, biler, taxier, busser/skolebusser, fly, tog, beboelsesrum, forretninger, ventesale, museer, produktionsområder, kontorer og mange andre. Alle sammen steder der med fordel kan steriliseres jævnligt. For ikke at nævne fælles kontaktpunkter, forbrugerelektronik, elektriske og elektroniske instrumenter, møbler, tæpper osv.

Med udbredelsen af uvc som desinfektionsmiddel er materialeteknikere i de fleste industrier samt testlaboratorier osv. dog i stigende grad bekymrede for hvorvidt materialerne kan tåle behandlingen. De negative effekter er endnu ikke er undersøgt til bunds, men uvc-strålingen er meget kraftigere end solens uv-stråler og dermed betydeligt mere aggressiv over for de fleste materialer, hvilket giver større risiko for at produktet får en væsentligt reduceret levetid.

Hvor der som nævnt er kommet et utal af uvc-apparater på markedet, er det til gengæld begrænset hvad der findes af udstyr der tester materialernes holdbarhed over for uvc. Men Atlas’ UVCTest® er netop designet til at teste holdbarheden hos materialer som eksponeres for uvc- stråling ved 254 nm. Apparatet er baseret på det populære fluorescens-/uv-instrument UVTest®, som til formålet er blevet modificeret for at styrke sikkerheden og pålideligheden.

Af andre fordele kan nævnes mulighed for stabling af flere apparater, BPT-kontrol, automatisk slukning hvis døren åbnes eller temperaturen bliver for høj, flersproget touchscreen, sikre tilgangsporte til bestrålingskalibrering og ergonomisk designede prøveholderinge. Som ekstra tilbehør fås håndholdt bestrålingskalibrator, støttekasser til 3-dimensionelle og specielt formede prøver samt en WXView dataopsamlingspakke.

Yderligere information om UVCTest® kan hentes hos:
Strenometer ApS, Kongevejen 213, 2830 Virum, 45 95 07 00, salg@strenometer.dk

LÆS også: Strenometer – Korrosionsprøveapparat HYGROTHERM 519 SMART
Strenometer ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *