5G – velkommen til fremtidens netværk

I efteråret 2020 blev det nye og ekstremt hurtige 5G-mobilnetværk udrullet i Danmark. 5G-netværket gør det muligt for dig på en enkel og utrolig nem måde konstant at kunne bruge dine mobile enheder. Gennem nye teknologiske udviklinger giver 5G-netværket dig en hastighed, der er over 10 gange hurtigere, end 4G-netværket er.

De fleste af os kender nok følelsen af irritation, når ens smartphone, tablet eller andre mobile enheder ikke gider at sende en besked, downloade et billede eller åbne en app, fordi den ikke har nogen dækning. Selv om netværket har udviklet sig meget gennem de seneste år, og man ofte ikke befinder sig steder uden dækning, kan det dog stadig hænde, at hastigheden ikke lever op til ens behov.

Hvad er 5G?

For at imødekomme nutidens behov for vores digitale produkter er det netop vigtigt at kunne følge med, når det kommer til hastigheden på vores netværk. 5G står for 5. generation og følger dermed efter de forhenværende 2G-, 3G- og 4G-netværk. Den konstante udvikling er ligeledes en indikation af, hvor vigtig hastigheden egentlig er for os, fordi vi i dag bruger vores smartphones overalt.

I takt med vores øgede forbrug af smartphones og andre mobile enheder er det en god idé at anskaffe sig et mobilabonnement med 5G, der giver dig dækning i hele Danmark. På den måde skal du nemlig ikke gå på kompromis med hverken hastighed eller dækningsmuligheder. Og du sikrer dig ligeledes de bedste forudsætninger for dit fremtidige forbrug af mobile enheder, når du vælger et abonnement med 5G-dækning.

Med et 5G-mobilabonnement vil du opleve en hastighed på omkring 1.000 til 2.000 megabit i sekundet, hvilket er en stor forskel fra 4G-mobilabonnementet, der i dag har en hastighed på 10 til 70 megabit i sekundet. Du vil altså med det samme opleve en stor forskel på de to forskellige netværk, og du vil ikke komme til at fortryde, at du har valgt at opgradere til det nye 5G-mobilnetværk.

Hvad betyder 5G for fremtidens teknologi?

Det er svært at sige, hvilke teknologiske udviklinger 5G-netværket helt konkret vil medføre. 5G i Danmark bliver på nuværende tidspunkt primært benyttet til at skabe en effektiv kommunikationsvej mellem digitale enheder, hvorfor det især er populært at købe et mobilabonnement med 5G.

På grund af den høje hastighed ser vi dog, at der i fremtiden er mulighed for at bruge 5G-mobilnetværket til mange nye og større teknologiske løsninger. Det gør sig blandt andet gældende i bilindustrien, hvor man lige nu er i gang med at udvikle en selvkørende bil, der gør brug af 5G-netværkets hastighed.

Man kan dermed sige, at 5G-netværket er med til både at skabe og sikre fremtidens teknologiske løsninger. Mobilnetværket gør det nemlig muligt for teknologien at udvikle sig, fordi der er både plads, tid og muligheder til netop det. Med 5G-netværket er vi altså på forkant med den teknologiske udvikling, og vi bidrager dermed til alle de løsninger, der ser dagens lys både i dag, i morgen og længere ude i fremtiden.

LÆS også: Derfor bør man prioritere akasser i de tekniske erhverv
5G – velkommen til fremtidens netværk's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger