Hydroscand Special Hoses får forlænget sit kvalitetscertifikat

Hydroscand har nu fået forlænget sit ISO 3834-2-certifikat til fremstilling af metalslanger på Special Hoses i Motala, Sverige. Certifikatet viser, at Hydroscand fortsat lever op til standardens kvalitetskrav til fremstilling og montage af metalslanger, metalkompensatorer og rørkonstruktioner.

På Hydroscands anlæg til produktion af specialslanger, Special Hoses, arbejder Rickard Öreteg sammen med sit team på 13 medarbejdere. For Special Hoses, som producerer metalslanger med avanceret svejseteknik, er kvalitetsarbejdet noget, der gennemsyrer hele virksomheden.

Alle svejsere hos Special Hoses har svejsecertifikat (såkaldt svejselicens). Hydroscands svejsere udfører TIG-svejsning af rustfrit stål, sort stål og aluminium. Udover dette håndterer Special Hoses også bestillinger, som omfatter lodning, f.eks. kobber, der skal loddes på metal.

Den eksterne revision, som netop er gennemført, resulterede i et forlænget ISO-3384-2-certifikat til Special Hoses. Revisionen bestod af stikprøver via interviews med ansatte og gennemsyn af dokumenter i virksomheden for at afgøre, om Hydroscand Special Hoses opfylder alle de krav, som stilles i de reviderede standarder, men også virksomhedens egne krav og andre obligatoriske krav.

“Dette er et vigtigt kvalitetsstempel for os, især for selve produktionen, hvor svejsningen udføres. Men det viser også, at vi håndterer leverandørevalueringer, materialer og dokumentation på en forbilledlig måde. Revisionerne er vigtige for konstant at følge op på kvalitetsarbejdet og forbedre virksomheden”, siger Rickard Öreteg, fabrikschef hos Hydroscand Special Hoses i Motala.

I en kommentar fra den gennemførte revision nævner revisoren, at han oplever, at Rickard tager kvalitetsarbejdet meget alvorligt, og at der er rent og pænt i hele virksomheden.

“Ja, det er naturligvis en fornøjelse at læse. Der ligger meget arbejde bag et certifikat som dette, og det kræver, at alle tager det alvorligt. Det er derfor meget positivt at få denne feedback fra revisionen. Det er en bekræftelse af, at det arbejde vi har lagt i det, giver resultater, og at revisoren også ser det”, siger Rickard.

Special Hoses i Motala opfylder allerede alle krav vedrørende direktivet om trykbærende udstyr (PED) 2014/68/EU, hvor certifikatet blev fornyet i sommeren 2019. PED-certifikatet betyder, at Hydroscand må CE-mærke produkter, der opfylder kravene til denne mærkning. Special Hoses har desuden allerede det maritime certifikat i henhold til DNV/GL.

Det er vigtigt, at vi har en velfungerende proces til hele kvalitetsarbejdet, hvor forskellige certifikater er vigtige for forskellige kunder. Specielt nu, hvor vi samtidigt ser en tydelig forøgelse af efterspørgslen efter metalslanger. Vi er meget glade for, at vi på trods af pandemien ser en stadigt stigende interesse for vores produkter”, afslutter Rickard Öreteg.

Find Leverandører af Slanger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger