Ugens produkt – HomEvap koldtvandsbefugter til kanalsystemer

Leveret af Anderberg Klima

HomEvap koldtvandsbefugter (=adiabatisk befugter)
HomEvap befugteren er en sikker og energieffektiv befugter der passer perfekt til mindre ventilationsanlæg, f.eks. i privat beboelse.

I nyopførte huse skal der ifølge bygningsreglementet installeres et mekanisk ventilationsanlæg (genvex-anlæg) der forsyner huset med frisk udeluft. Denne stadige udskiften af luften i huset betyder at den relative fugtighed, en vinterdag med frostgrader, falder til 15-25 %RF. HomEvap sørger for at holde fugtigheden på et passende nivau – f.eks. 45 %RF.

Befugteren arbejder efter det naturlige vandfordampningsprincip hvor koldt vand ledes ned over en stor overflade hvor luften sendes igennem (også kaldet adiabatisk befugtning). Befugteren er som standard udstyret med et Legiosafe® vandfilter. Dette garanterer en sund og sikker drift uden kimdannelse eller risiko for legionellasyge. HomEvap har desuden et PTC varmelegeme indbygget, der evt. kan øge kapaciteten, hvis det skulle blive nødvendigt.

Montage
HomEvap monteres i kanalsystemet efter ventilationsanlæggets genvindingsdel eller varmeflade. Den varme luft (max 600 m3/h) føres til befugteren hvor luften optager fugten. Herefter ledes luften til indblæsning i huset.

Befugteren tilsluttes vand via den medfølgende Ø 4 mm vandslange. Et afløbsrør på 16 mm føres fra befugteren til afløb via en vandlås. Befugteren tilsluttes jordet stikkontakt 230V AC.

Styring
HomEvap befugteren leveres med en styring med indbygget rumføler samt en kanalhygrostat der skal forhindre overbefugtning og dermed kondensdannelse i kanalen. Hygrostaten monteres i kanalen lige efter befugteren.

Styring
HomEvap befugteren leveres med en fugt- og temperaturstyring med indbygget rumføler samt en kanalhygrostat der monteres i kanalen lige efter befugteren.

  • Trådløst panel
  • HomEv’App – gratis App til Andoid / iOS
  • Modbus + BACnet protokol
  • On/off styring
  • Ekstern hygrostat styring
  • 0…10V DC eksternt signal
  • Ekstern fugtføler

Se og læs mere her

LÆS også: Anderberg Klima – Befugtning reducerer virus
Anderberg Klima A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger