Schneider Electric vil ændre tilgangen til CO2-reduktion i virksomheders forsyningskæder

For mange virksomheder kommer størstedelen af CO2-udslippet fra selve forsyningskæden. Derfor lancerer den globale specialist i energioptimering, Schneider Electric, en ny serviceydelse, der skal hjælpe virksomheder med at identificere og reducere CO2-emissionerne i deres forsyningskæder.

Der har længe været stor bevågenhed på virksomheders direkte CO2-udledning (såkaldt scope 1 og 2), men nyere studier tyder på, at der er god grund til at lægge øget vægt på de såkaldte scope 3-emissioner – altså den udledning, der stammer fra de materialer, produkter og services, som virksomheder anvender. Med andre ord: virksomheders forsyningskæder.

Stort uforløst potentiale

I 2020 konkluderede den uafhængige organisation CDP, der analyserer globale forsyningskæder, at emissioner fra netop forsyningskæder er mere end 11 gange højere end såkaldt operationelle emissioner.

Og netop scope 3-emissioner fra forsyningskæderne har den globale specialist i energioptimering, Schneider Electric, sat sig for at reducere. Virksomheden lancerer nu en serviceydelse, som skal hjælpe andre virksomheder med at mindske deres indirekte CO2-udledning.

”Potentialet for virksomheders klimaindsats er enormt, og mange virksomheder har efterhånden også taget hånd om at mindske deres CO2-aftryk. Men for langt størstedelen er forsyningskæden som helhed stadig en overset faktor, og derfor er det et uundgåeligt næste skridt, at virksomheder i lige så høj grad skal reducere deres indirekte udledninger,” siger Thomas Träger, adm. direktør i Schneider Electric Danmark.

LÆS også: Schneider Electric – Elinstallatører savner bedre integration mellem smart home-systemer
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger