igus – e-spool flex til kontinuerlig panelfødning i industrielle robotter

ARAGON Industrieelektronik GmbH, en robotics serviceudbyder, benytter ny slæberingsfri igus kabelafspoler

Et styrepanel udgør robottens styrecenter. Det skal benyttes fleksibelt, dets kabel skal ikke bare være flere meter langt, men også bevægeligt og sikkert opbevaret. Hertil har igus udviklet e-spool flex. Den nye igus kabelspole har ingen slæbering, så den kan endda forsyne bussignaler uden afbrydelser. Kablet kan også nemt eftermonteres i systemet. Disse fordele overbeviste ARAGON. Et komplet kabelsæt, bestående af e-spool flex med standardkabel og en formonteret panelmontering, som en service for sine industrielle robotter.

Opgaven for ARAGON Industrieelektronik GmbH er at puste nyt liv i gamle robotter. Den førende leverandør af industrielle robotter tilbyder globale løsninger til reparation, vedligeholdelse, eftermontering og finjustering af industrielle robotter. Nogle af deres kunder er relativt små firmaer der benytter op til ti robotsystemer. Men større selskaber og OEMs i automobilindustrien benytter sig også af ARAGON’s ekspertise. Selskabet ledte efter en praktisk kabelløsning specifikt til brug i styrepaneler: “Vi forsøger altid at garantere vores kunders sikkerhed med innovative løsninger. Indtil nu, har kablet altid været på gulvet, hvilket medførte risiko for skader eller ulykker. Så vi ledte efter en kabelspole der ikke havde afbrydelser og var hurtig og nem at eftermontere”, siger Iryna Geike, Global Country Manager hos ARAGON. Selskabet fandt hvad de søgte hos igus. “Det nye e-spool flex kabelspolesystem blev introduceret for os og vi var straks overbevist”, fortæller Geike. Den største fordel ved e-spool flex sammenlignet med andre kabelspoler er at den ikke benytter en slæbering. Medie, data og strøm og signalforsyning ved nødstop kan også integreres i systemet. Eksisterende panelkabler kan indsættes enkeltvis i systemets spiralføring og oprulles automatisk. Vores kunder modtager nu et formonteret sæt bestående af e-spool flex, ARAGON panelmontering, kabel, og et monteringsbeslag til robotstyreskab for deres styrepaneler. e-spool flex udvider markant levetiden på de anvendte kabler og sikrer mere sikkerhed og orden i styrepanelet”, forklarer Geike.

Op- og udrulning af kabler: manuelt eller automatisk
igus tilbyder e-spool flex i flere varianter. Den ene er en lavprisversion med manuel drejning eller en akkuskruetrækker til oprulning af kabel. En anden er en automatisk løsning med en fjederdrevet returmekanisme, en låsemekanisme, og en alternativ indtrækningsbremse. ARAGON besluttede sig for varianten med indtræksfjeder. Kabelrullen leveres i tre dimensioner for kabler med en diameter på 5 til 15 millimeter og en forlængelse på 5 til 15 meter. Kablerne kan hurtigt udskiftes på ethvert tidspunkt. Udover en efterfølgende integration af e-spool flex med et eksisterende kabelsystem, tilbyder igus også kabeltromleløsninger fuldt kablede med chainflex kabler specielt designet til bevægelige applikationer. Levetiden for kabler i e-spool flex er aktuelt underlagt omfattende tests på det interne 3.800 kvadratmeter igus testlaboratorium.

LÆS også: Kompakt rotation – igus udvider sit 16 mm drejeringssortiment
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger