Illux – Akustikdæmpende vægudsmykning styrker arbejdsmiljøet

Støj og dårlig akustik på arbejdspladsen øger stressniveauet og reducerer effektiviteten blandt medarbejderne. Det viser en nyere undersøgelse af arbejdsmiljøet i åbne kontorlandskaber foretaget af Stressforskningsinstituttet ved Stockholm Universitet. Men heldigvis kan man dæmme op for lydgenerne.

Den svenske undersøgelse viser nemlig, at kontorer indrettet med lyddæmpende loft- og vægabsorbenter effektivt reducerer støjen og styrker både koncentrationen, beslutningsprocesser og den generelle trivsel.

Akustikforbedring, der slår to fluer med et smæk
Det behøver heller ikke at være hverken omstændigt eller sprænge firmabudgettet, når akustikken på arbejdspladsen skal forbedres. Akustikdæmpende plader på væggen kræver ingen besværlig montering, og så er placeringen i talehøjde særligt hensigtsmæssig i forhold til at opnå størst mulig effekt for pengene. Når vi taler, udsender vi nemlig lydbølger i vandrette linjer, og derfor absorberes lyden en anelse mere effektivt her end i loftet.

Samtidig kan vægabsorbenterne også bidrage til udsmykningen af kontorlandskabet. Hos Illux printer man direkte på lydabsorberende akustikplader, som dermed forvandles til æstetiske vægbilleder, der effektivt reducerer støj og bidrager til et mere behageligt arbejdsmiljø. Man kan med andre ord slå to fluer med et smæk og kombinere funktionalitet og æstetik i kontorindretningen.

Sådan fungerer akustikbillederne
Hos Illux printer man på akustikplader fremstillet af mineraluld. Et materiale der ikke alene består af 70% genanvendt glas, men også har en unik lydabsorption på op til 0,95-1,0. Det betyder, at kun 0-5% af lydenergien reflekteres, når den rammer akustikbilledet.

Akustikbillederne produceres i valgfri størrelse og med lige det motiv, som man ønsker – printet med seks-farvet UV-print, der sikrer et skarpt resultat, som ikke falmer.

Illux A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *