Althen Sensors & Controls udvider IoT porteføljen med smarte trådløse vibrations- og temperaturgivere

Althen Sensors & Controls expanderar portfolion med fler innovativa och kostnadseffektiva IoT lösningar för industrin.

De trådlösa vibrations och temperaturgivarna är utvecklade av finska Treon och Althen Sensors & Controls är ansvarig för försäljning och distribution i Europa.

Den trådlösa IoT lösningen består av smarta vibrations & temperaturgivare som tillsammans bildar ett trådlöst Wirepas mesh-nätverk och via en trådlös gateway sänds mätvärdena vidare till ditt driftsövervakningssystem.

Vi har två olika givarmodeller, den industriella givaren byggd för tuffa miljöer mäter vibration och yttertemperatur på pumpar, motorer, valsar, mixers och andra typer av roterande objekt, den finns även i ATEX utförande.

Den lilla miljögivaren mäter bland annat vibration, luftkvalitet (VOC), temperatur, luftfuktighet, barometriskt tryck, ljud och ljus.  

De trådlösa givarna är kostnadseffektiva, totalkostnaden är ofta endast ¼ av priset på trådade lösningar, de är lätta att installera, ingen extra tid för design och kabeldragning, du är uppe och övervakar på nolltid. Wirepas-mesh nätet går att bygga ut med 1000-tals sensorer i samma nät.  Givarna har ett brett användningsområde, till exempel miljöövervakning av byggnader, kylrum, pumpar och motorer i raffinaderier, vatten och avloppsanläggningar.   

Smarta IoT lösningar för förebyggande underhåll av maskiner och fastigheter

Den smarta IoT lösning möjliggör för våra kunder att övervaka vilket rum eller maskin som helst, dygnet runt utan höga kostnader för design av nät, onödig kabeldragning och installation av trådade givare. Det här är ett väldigt enkelt och kostnadseffektivt sätt att komma igång med sitt förebyggande underhåll, lösningen är skalbar, börja i litet och bygg ut efter behov utan att behöva investera annat än fler givare. Säger Mike Lindblom, VD Althen Sensors & Controls AB 

Mer information om IoT-Lösningen finns att finna här

ALTHEN Sensors & Controls AB's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *