Ny ”superfabrik” til huskonstruktion opgraderes med motorer fra NORD DRIVESYSTEMS

At bygge tre gange så mange lejligheder på samme tid: Det er målet for Lindbäcks Bygg AB, et entreprenørfirma med speciale i boligbyggeri. For at nå dette mål satser den svenske selskab virksomhed på forbedret automatisering. For yderligere at øge produktionshastigheden for husmoduler blev der oprettet et højeffektivt, leant produktionsanlæg etableret i Piteå – med drev- og styreanordninger, der primært kommer fra NORD DRIVESYSTEMS.

På virksomhedens fabrik fremstilles 40 kvadratmeter boliger hver halve time – det vil sige 1.600 lejligheder om året. Den 322 m lange og 96 m brede produktionshal har et produktions- og logistikareal på 31.000 kvadratmeter. Sømmaskiner leverer for-sømmede paneler i en enorm hastighed, og de fremtidige husmoduler føres frem af lange transportbånd. Alle disse transportløsninger, maskiner og samlebånd er udstyret med et stort antal gearmotorer og frekvensomformere – og næsten 70 procent af disse kommer fra NORD DRIVESYSTEMS. ”Vi er meget tilfredse med drevsystemernes kvalitet”, siger Mats Riekkola, chef for driftssikkerhed i Lindbäcks Bygg AB. “Denne fremragende kvalitet er sandsynligvis grunden til, at så mange maskinfabrikanter vælger at samarbejde med NORD DRIVESYSTEMS.” Fokus for de transportsystemer, der bruges til at flytte varer over store afstande, var på funktionalitet såvel som lave driftsomkostninger. NORD DRIVESYSTEMS satser på energieffektive motorer med gearenheder med meget lavt energitab og drevelektronik, der har betydelige energibesparende funktioner. Materialeforsyningstoget øger driftssikkerheden, da det reducerer antallet af lastbiler på fabrikken. Tiden spiller en afgørende rolle, og forsyningstoget bidrager også til at strømline emballeringen i logistikafdelingen. Vognene følger en bestemt tidsplan og læsses med nøjagtigt det materiale, som samlestationerne har brug for.

LÆS også: MAXXDRIVE industrielle gearenheder – NORDs stærkeste
NORD Drivesystems A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *