GasDetect – Ammoniak-detektering (NH3 / R-717) er afgørende for et sikkert arbejdsmiljø

Med intet drivhus- (GWP) og ozonudtømningspotentiale (ODP) betragtes ammoniak som et af de mest omkostningseffektive, energieffektive og naturlige kølemidler til industriel køling. Imidlertid er ammoniak klassificeret som et B2L- kølemiddel, hvilket betyder, at det er giftigt og brandfarligt. Derfor er detektering af ammoniakgas afgørende for sikkerheden på stedet.

Har du fokus på ammoniaksikkerhed?

Toksicitet

Sikkerhed er altafgørende for ammoniakkølesystemer. Ammoniak er ætsende, og eksplosion vil resultere i en kemisk forbrænding. Da ammoniak er ekstremt hygroskopisk (hurtigt absorberer fugt), vandrer det let til fugtige områder af kroppen – såsom øjne, næse, hals og lunger. Selv lave niveauer af ammoniakgas er skadelige, hvorfor streng overholdelse af grænseværdier er nødvendig.

Koncentration / tidEffekt
0-25 ppmLav lugtgrænse for de fleste mennesker, let irritation af øjne og vejrtrækningskanaler.
25 ppm TWA8 timers TWA (NIOSH)
35 ppm STEL15 minutters periode
50 ppm TWA8 timers TWA (OSHA), synlig øjen- og halsirritation.
50-100 ppmHævede øjenlåg, svimmelhed, kvalme/opkastning og irriteret hals.
300 ppm IDLHUmiddelbar fare for liv og sundhed.

TWA: Udtryk for en 8 timers arbejdsdag.
STEL: Udtryk for kortvarig eksponering i 15 minutter.
IDLH: Umiddelbart farligt for helbredet.

Antændelighed

Ammoniak betragtes som brandfarlig mellem koncentrationer på cirka 15-28 procentvolumen i luft. Derfor anbefales det at have to alarmniveauer på for tidlig varsling.

  • Ved lavt alarmniveau 15.000 ppm (10 procent nedre eksponeringsgrænse (LEL)) alarm og mekanisk ventilation skal aktiveres.
  • Ved højt alarmniveau skal 30.000 ppm (20 procent LEL) skal kølesystem automatisk stoppes.

Ammoniakdetektorer øger effektivt sikkerheden

Bacharach tilbyder en bred vifte af løsninger inden for detektering af gasser herunder ammoniak. Disse innovative løsninger er designet til kølemiljøer ved ekstreme temperaturer. Bacharachs multi-zone aspireret system leverer brancheførende lækagepåvisning på lavt niveau, og MGS-400 og MGS-550 diffusionssystemer tilbyder enestående lavtemperatursydelse ned til minus 40ºF / C.

Beslutningen om, hvilket system der passer til dig, afhænger af det samlede antal detektorer og ammoniakniveauer, du vil registrere, prøvetagningsfrekvens og integration med BMS/CTS-kontrolsystemer.

 Multi-zoneMGS-400-serienMGS-550-serien
Integration med BMS / CTS-kontrolsystemModbus, BACnet, LonWork og analog kommunikationModbus, digital og analog kommunikationModbus, digital og analog kommunikation
Temperaturzone / applikationLav og mediumLav og mediumLav og medium
Sensing MediumInfrarødElektrokemisk (EC), Katalytisk (CAT)Elektrokemisk (EC), Katalytisk (CAT) eller Semi Conductor (afhængigt af PPM-alarmområde)
Fjernplacering af sensorer / prøvepunkterOp til 360 meter fra monitorMGS-460: 5 meter fra sender MGS-410 med MGS-402: 1.000 meter fra sender5 meter fra sender
Sensorens typiske levetidOp til 10 årOp til 7 årOp til 7 år
Vedligeholdelse (funktionstest / kalibrering)ÅrligtÅrligtÅrligt
Sensor Hot SwapIkke relevantPlug and play-præ-kalibrerede sensormoduler til hurtig, enkel sensorudskiftningPlug and play-præ-kalibrerede sensormoduler til hurtig, enkel sensorudskiftning
Sensorkanaler4-1612
Sensorrækkevidde25-10.000 ppm på én sensor0-100 PPM
0-300 PPM
0-1.000 PPM
0-10.000 PPM
0-100% LEL
0-100 PPM
0-500 PPM 0-1000
PPM
0-10.000 PPM
0-100% LEL
BrugergrænsefladeStor grafisk LCD-skærm og indbyggede kontrollerInterface til mobilapp med Bluetooth-forbindelseIndbyggede kontroller og LCD-skærm

Kontakt erfarne specialister

GasDetect A/S er specialist I gasdetektering. Hos os finder du et stort udvalg af detektorer fra Bacharach – særligt velegnet ved risiko for ammoniaklækage. Vores erfarne teknikere står klar til at rådgive dig om netop den løsning, der matcher dine ønsker, behov og krav.

LÆS også: Leuze – Mere sikkerhed i barske miljøer
GasDetect – Ammoniak-detektering (NH3 / R-717) er afgørende for et sikkert arbejdsmiljø's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger