Vil mindske brug og smid væk-kultur – Gulvvirksomhed satser på nyt produktområde

Gulvvirksomheden Timberman går nu nye veje og udvider sit eksisterende sortiment af gulve i kork, træ og vinyl med en spritny produktkategori i form af plejemidler til gulvet. Dermed ønsker virksomheden at fremme en mere bæredygtig tilgang til gulve og i højere grad vejlede i forhold til vedligehold og pleje, så gulvets levetid forlænges og kan blive liggende i stedet for at blive skiftet ud.

Byggeriet står ifølge BUILD ved Aalborg Universitet for omkring 40 procent af den samlede danske CO2-udledning, og over en bygnings totale levetid udgør emissioner fra konstruktion og byggematerialer 50-75 procent af dens samlede CO2-belastning.

På baggrund af den statistik mener man hos gulvvirksomheden Timberman, der leverer gulve i kork, træ og vinyl, at det giver god mening at forlænge byggematerialernes levetid i så vid udstrækning som muligt. Derfor satser virksomheden nu på et helt nyt produktområde i form af en plejeserie til gulve, der omfatter gulvrens, -sæbe og -pleje til forskellige gulvtyper.

– Vi arbejder løbende på at styrke den grønne omstilling og reducere vores CO2-udledning, og her giver det ikke kun god mening at fokusere på materialer, produkt og produktion, men i høj grad også på vedligehold. På den måde ønsker vi at bidrage til at fremme en mere ansvarlig tilgang til byggematerialer og dermed reducere den fremherskende brug og smid væk-kultur, lyder det fra adm. direktør i Timberman, Mogens Fisker, som fortsætter:

– I forlængelse heraf er det vigtigt med en korrekt og målrettet pleje, så gulvene vedligeholdes og bevarer deres modstandsdygtighed og udseende, og det forsøger vi nu at sætte fokus på og give mulighed for med de nye plejemidler. Derudover er det selvfølgelig en fordel med gulve og andre byggematerialer i høj kvalitet, som netop er mere modstandsdygtige og forbliver pæne i længere tid. Det hele hænger derfor sammen, når man tænker bæredygtigt.

Alle plejemidlerne i den nye serie er miljømærkede og skånsomme, samtidig med at de effektivt fjerner daglig snavs og genstridige pletter. På den måde styrkes gulvets overflade, så gulvets æstetiske udseende og modstandsdygtighed forbedres og levetiden forlænges.

Plejemidlerne tæller i alt fem produkter med en gulvrens til alle gulvtyper samt sæbe og pleje til både lakerede trægulve samt vinyl- og korkgulve med en overflade af vinyl. De kommer alle i enlitersflasker med et enkelt design inspireret af klassiske apotekerflasker og den nordiske, naturlige stil.

Find Leverandører af Byggematerialer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger