DBI – Ny mulighed for test af belastede bjælker og søjler

Med nyt udstyr til DBI’s store multiovn er det nu muligt at få brandtestet belastede bjælker og søjler op til 80 ton hos DBI. Det nye udstyr er en del af den kontinuerlige udvikling af DBI’s testlaboratorier, som løbende åbner for nye typer af brandtests.

Den nye testmulighed er samtidig et svar på producenternes efterspørgsel på en opdatering af dokumentationen på belastede bjælker og søjler. De producenter, som har klassificerede produkter fra før 2013, hvor standarden blev revideret, har nemlig brug for nye klassifikationer efter den reviderede standard.

Som en konsekvens af den tidligere upræcise standard har belastede bjælker og søjler før opnået en del bedre testresultater end nu, hvor standarden er mere retvisende i forhold til den reelle stålstyrke og således stiller større krav til testemnet.

Et par af de meget væsentlige ændringer i standarden er dels belastningsgraden på de belastede emner og dels størrelsen på de emner, som prøvningerne dækker.

Kontakt: Andreas Norsk, Ingeniør, DBI Brandtest, 50 80 65 50, ano@dbigroup.dk

læs mere her

LÆS også: DBI – 7 gode råd til bedre IT-Sikkerhed
Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger