Printede, bearbejdede og nu også sprøjtestøbte – slidstærke polymere tandhjul fra igus

igus tilbyder økonomisk produktion af smørefri tandhjul med intern sprøjtestøbning

Tandhjul fremstillet af polymerer sikrer kraftoverførsel i utallige applikationer – fra fuldautomatiske kaffemaskiner til aktuatorer. Specifikt for produktionen af slidstærke tandhjul med lang levetid i høje styktal, tilbyder igus nu produktion ved sprøjtestøbning udover den mekaniske bearbejdning fra stangmateriale og den additive produktion. Brugeren har mulighed for at benytte et stort udvalg af smørefri iglidur materialer fra igus.

Polymere tandhjul er mere og mere populære da de, sammenlignet med ståltandhjul, ikke kræver en eneste dråbe af smøremiddel og derfor er vedligeholdelsesfri. Samtidig sikrer polymerer en lydsvag drift og en betydelig vægtbesparelse. Særdeles slidstærke tandhul fremstillet ved 3D print samt mekanisk bearbejdede tandhjul fremstillet af iglidur stangmateriale har været tilbudt af igus gennem adskillige år. For økonomisk produktion af høje styktal, har motion plastics specialisten nu udvidet sortimentet med sprøjtestøbte tandhjul. “Ved brug af sprøjtestøbning har brugeren nu mulighed for at modtage tandhjulsserier fra vores brede materialeudvalg”, forklarer Stefan Schack, leder af den nye forretningsenhed for iglidur tandhjul hos igus GmbH. “Vi tilbyder aktuelt sprøjtestøbte tandhjul direkte fra lager, fremstillet af materialerne xirodur B180 og iglidur F, hver i tre navdesigns.” xirodur B180 er en slidstærk maratonløber med vibrationsdæmpende egenskaber. iglidur F har også en lang levetid og er egnet til applikationer ved høje temperaturer. Herudover er den sorte polymer også elektrisk ledende.

Tandhjul fremstillet af højtydende polymerer holder 4 gange længere
De igus tandhjul der er udviklet indtil nu på basis af højtydende iglidur polymerer er imponerende med en markant længere levetid end tandhjul fremstillet af standard plast. På det interne 3.800 kvadratmeter store testlaboratorium, udsætter motion plastics specialisten sine sprøjtestøbte, printede og bearbejdede tandhjul fremstillet af igus materialer, for en krævende test. Testen viste at sprøjtestøbte tandhjul fremstillet af materialet xirodur B180 har en fire gange længere levetid end tandhjul fremstillet af POM. Afhængig af konfiguration og applikationsscenarie, tilbyder igus produktion ved tre processer: for hurtig levering af individuelle, slidstærke komponenter på nogle få dage, 3D printede tandhjul fremstillet af lasersintringsmaterialet iglidur I3 det foretrukne valg. Mekanisk bearbejdning fra iglidur stangmateriale, for eksempel, er egnet til produktion af tandhjul i høje styktal. Sprøjtestøbning, derimod, byder på det største udvalg af iglidur materialer og, frem for alt, en økonomisk batchproduktion ved specielle dimensioner.

LÆS også: 4K for 3D – igus tilbyder multi-materiale print for multifunktionelle komponenter
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *