Eegholm – Bliv klogere på de skærpede krav til elmotorer og omformere der træder i kraft 1. juli 2021

Målet om at nedbringe udledningen af CO2 i hele verden gør, at kravene til elmotorers og frekvensomformeres IE-klasser bliver skærpet den 1. juli 2021. Læs med og find ud af hvad det kommer til at betyde for dig.

Du finder elmotorer og frekvensomformere i næsten alle bygninger, hvor de er med til at optimere driften. De driver bl.a. alt fra elevatorer, ventilatorer til transportbånd til produktionen.

Heldigvis har elmotorer og frekvensomformere udviklet sig markant gennem de seneste år, og er derfor med til at bidrage til det globale mål om at reducere CO2 udledningen.

Fra den 1. juli bliver kravene til elmotorer og frekvensomformere skærpet yderligere for bl.a. at udfase de mindst energieffektive motorer i markedet.

Skærpede krav til elmotorer og frekvensomformere bliver implementeret trinvis frem til 2023

Små motorer med en effekt mellem 0,12 kW op til 0,75 kW skal fra den 1. juli 2021 alle være i energiklasse IE2, mens elmotorer mellem 0,75 kW og 1000 kW skal være i minimum IE3.   

Det har hidtil været muligt, at motorer, som er forsynet af frekvensomformere, kunne være en IE2 elmotorer. Fra den 1. juli 2021 er det ikke længere muligt, da skal alle motorer være IE3. 

Læs mere her

LÆS også: Eegholm – Slæberinge sikrer nøjagtig transmission af signal i roterende transmissionsløsninger
Eegholm A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger