Radarproducent styrker bundlinje med 39 procent i kriseår

Weibel Scientific A/S har fremlagt årsregnskab for 2020/21. Den danske radarvirksomhed præsterer en vækst på 39 procent i overskud i et år med corona og massive investeringer i nye faciliteter, udviklingsprojekter og medarbejdere.

Allerød, 7. juli 2021 – Den danske producent og udvikler af højteknologiske Doppler-radarer, Weibel Scientific, har i regnskabsåret 2020/21 præsteret en vækst i nettoomsætningen på 13 procent fra DKK 324 mio. i 2019/2020 til DKK 367 mio. i år. Virksomheden ender med at årsresultat på DKK 57 mio., hvilket er 39 procent højere end sidste regnskabsår.

”Sidste år opstillede vi en ambitiøs femårsstrategi om at fordoble omsætningen. Med årets omsætning formår vi at indfri de første delmål i denne strategi. Det kan jeg kun være tilfreds med”, siger Thomas Øiseth Munkholm, ejer, Weibel Scientific, og fortsætter:

”Jeg er helt utrolig stolt over, at vi kommer ud med så flotte tal i et år med corona. Ikke alene er vi de stærkeste i verden i vores niche, vi er også i fuld gang med at erobre nye markeder – og det kræver investeringer i ny teknologi, nye faciliteter og ikke mindst i de allerdygtigste medarbejdere. Det siger noget om virksomhedens format, at vi har kapacitet til massive investeringer og samtidig formår at præstere de bedste resultater nogensinde både i omsætning og indtjening i et år med global pandemi,” siger Thomas Øiseth Munkholm, ejer, Weibel Scientific.

Dominans i USA

Udover det strategiske hovedmarked i USA, er Weibel i 2020/21 lykkedes med at lukke aftaler og levere betydningsfulde ordrer til Sverige, Norge, UK, Frankrig, Japan og Sydkorea.

”Weibels succes på det amerikanske marked fungerer som spydspids i forhold til resten af verden. Tilstedeværelsen her driver vores udvikling fremad og tvinger os til at være to skridt foran, både i forhold til ny teknologi og til de krav, vi skal levere på for vinde ordrer foran konkurrenterne. Det giver os de bedste forudsætninger for at erobre nye markeder,” siger Peder R. Pedersen, CEO, Weibel Scientific.

Udviklingsprojekter i vækst

”I år har vi skaleret voldsomt op på udvikling – både fordi vi er i gang med at indtage nye markeder, men også fordi vi ikke kan hvile på laurbærrene. De produkter vi udvikler i dag, skal vi leve af i morgen. I 2020/21 har vi formået at drive mange store udviklingsprojekter på samme tid mod traditionelt et eller to om året. Til det har vi haft brug for at investere særligt i flere udviklingsingeniører, som udgør halvdelen af årets nyansættelser. Samtidig understreger det behovet for nye produktionsfaciliteter,” siger Thomas Øiseth Munkholm, ejer, Weibel Scientific.

Seneste skud på stammen af nye produkter er overvågningsradaren XENTA, som repræsenterer Weibel Scientifics indtræden på et helt nyt marked for beskyttelse af kritisk infrastruktur og nærområdeforsvar. Radaren kan detektere selv helt små hobbydroner på størrelse med en bilnøgle på flere kilometers afstand. Det giver tid til at reagere og fx undgå, at fly kolliderer med en drone. I 2020/21 er der blevet gennemført mere end 30 demonstrationer af XENTA-radaren for potentielle kunder og partnere fra hele verden, og det norske forsvar har allerede underskrevet en kontrakt om levering af XENTA til det norske luftværn i 2022.

Massive investeringer

Året har også budt på omfattende millioninvesteringer i nye produktionsfaciliteter, der forventes at stå færdige ved dette kalenderårs udgang. Faciliteterne indgår som en væsentlig forudsætning for, at Weibel kan accelerere produktionen og opskalere i forhold til væksten på de to hovedmarkeder – tracking radarer til testmarkedet og overvågningsradarer til beskyttelse af kritisk infrastruktur.

Coronakrisen var ikke en Weibel-krise

I et år med corona har virksomheden formået at fastholde en høj produktivitet qua en hurtig og agil omorganisering af produktionen i skarpt adskilte og forsvarligt isolerede arbejdszoner, og Weibel har dermed undgået nedlukning. Virksomheden kan dog ikke sige sig helt fri for at være påvirket af den globale krise, der ramte hele verden i 2020 og 2021.

Kritiske komponenter fra underleverandører har været forsinket, kundebesøg med live testdemonstrationer af radarernes performance er blevet udskudt og salgsprocesser er blevet forhalet. Selvom det har haft en negativ indflydelse på virksomhedens leverancehastighed og resultat, har virksomheden alligevel formået at fastholde momentum og undgå tabt fortjeneste.

På ryggen af de store

Weibel Scientific forventer, at omsætningen vokser med 10-30 procent i det nuværende regnskabsår, og at medarbejderstaben vokser tilsvarende. Den store løftestang for vækst på nye markeder bygger på en planlagt fælles salgsindsats og systemintegration med nogle af de største forsvarsvirksomheder i verden.

”Vi ser ind i et år, som ser meget lovende ud. Årets investeringer i ny teknologi til nye markeder, herunder lancering af Weibels nye overvågningsradar samt en bugnende ordrebog gør mig helt tryg i forhold til vores ambitiøse planer, og det skaber en realistisk forventning om, at vi når langt i forhold til vores strategiske mål i 2021 og 2022,” siger Thomas Øiseth Munkholm, ejer, Weibel Scientific.

      
Nøgletal for Weibel Scientific A/S     
      
Millioner DKK20/2119/2018/1917/1816/17
Omsætning367,3324,2269,1215,6217,2
EBITDA86,068,963,644,640,8
Resultat før skat73,854,154,323,39,3
Årets resultat57,140,840,416,811,0
      
Antal medarbejdere213163152114101
Find Leverandører af Elektronik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger