Når hurtighed er et krav – igus FastLine leverer sprøjtestøbte individuelle glidelejer på 7 dage

Ny produktionslinje i igus’ interne afdeling for værktøjsproduktion muliggør hurtig produktion af individuelle glidelejer

Når markedskravet for et produkt er højt, er der behov for producenter og underleverandører. Kundespecifikke dele som glidelejer i specielle former, skal leveres hurtigt og uden komplikationer. Men det er ikke usædvanligt, at produktionen ved sprøjtestøbning tager flere uger. Plastspecialisten igus tilbyder derfor nu sine kunder FastLine service i forbindelse med den udvidede afdeling for værktøjsproduktion. Smørefri, polymere glidelejer i specielle dimensioner kan leveres inden for få dage til lave stykpriser.

Når produktionen af et slidstærkt specielt glideleje skal være hurtig, tænker mange brugere enten på 3D print eller bearbejdning af ønskede dele fra stangmateriale. Men for store volumener på 1.000 dele eller mere, er begge processer for dyre i det lange løb. igus tilbyder derfor nu en produktion af økonomiske og særdeles slidstærke glidelejer i specielle dimensioner ved sprøjtestøbning med sin FastLine service. Det betyder at batches kan produceres og afsendes til brugeren inden for nogle få dage. “Ved at investere i vores afdeling for værktøjsproduktion med en egen linje for runde dele med moderne CNC teknologi, er vi nu i stand til at respondere endnu hurtigere på vores kunders behov”, forklarer Stefan Loockmann-Rittich, Business Unit Manager hos igus GmbH. “Ud over vores store sortiment af polymere glidelejer, der kan leveres fra lager, kan vi producere kundespecifikke dele økonomisk på nogle få dage ved hjælp af det passende sprøjtestøbeværktøj.”

Printet, bearbejdet eller sprøjtestøbt?
Men hvordan finder kunden ud af hvornår en produktion i sprøjtestøbning er fordelagtig, eller hvornår en anden produktionsproces er mere økonomisk? Hertil tilbyder igus deres iglidur Designer. I online værktøjet kan kunden indtaste dimensioner for glidelejet, vælge ønsket materiale, definere mængden og der vises en oversigt over produktionsprocesser med de tilhørende omkostninger. Hurtig levering af specielle glidelejer for ergometer serie ergoline GmbH benytter også FastLine service. Ergometer producenten ledte efter en velegnet vedligeholdelsesfri glidelejeløsning for højdejustering på sit nye sortiment. Glidelejerne i standard dimensioner var udelukket på grund af specielle indre og ydre diametre. De første tests var en succes ved brug af drejede lejer fremstillet af iglidur stangmateriale, men starten af batchproduktionen skulle ske hurtigt på grund af markedsefterspørgslen. “Seks uger for en normal støbeform var for lang tid for os, og drejning af lejer fra stangmateriale hele tiden var for tidskrævende og for dyrt”, forklarer Dominik Huber, udvikler hos ergoline GmbH. “Derfor er vi glade for igus’ FastLine service. Det tog kun fire dage fra ordre til levering. Og prisen er tre gange mere fordelagtig end forventet.” Da støbeformen er gemt, kan ergoline fortsat drage nytte af den økonomiske sprøjtestøbning af sine dele i fremtiden.

LÆS også: iglidur I151 til FDA-konforme, registrerbare, slidstærke komponenter i fødevareteknologi
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *