Første spadestik taget til 100 bæredygtige boliger i Odense

Jönsson A/S har taget første spadestik til 100 DGNB Guld certificerede boliger i Thors Have, der opføres for FAB, Fyns Almennyttige Boligselskab. De bæredygtige boliger er en del af Odense kommunes byudviklingsplan og dækker to ud af i alt ni byggefelter på i alt 38.000 kvm.

Den 14/9 tog Jönsson A/S første spadestik til 100 DGNB GULD certificerede boliger i Thors Have i Odense V. Certificeringen DGNB GULD fordrer stort fokus på bæredygtighed, både hvad angår valg af byggematerialer og sociale aspekter, herunder trivsel. Den bæredygtige tankegang inkluderer også fokus på vedligeholdelse af bygningsmassen, som giver det samlede bygningsværk længere levetid. Materialevalget reducerer vedligeholdelsesomkostningerne og sikrer en fornuftig økonomi i byggeriets drift.

De 100 boliger etableres som etagebyggeri og udgør i alt 8.908 kvadratmeter med tilhørende 200 m2. fælleshus. I alt vil der i de kommende år blive bygget for omkring 1,0 mia. i Thors Have.

Sjællandske kompetencer indenfor bæredygtigt byggeri
Jönsson A/S, der skal opføre de 100 bæredygtige boliger for FAB, har stærke referencer indenfor bæredygtigt boligbyggeri i og omkring hovedstaden.

“Det er et spændende boligprojekt, som ret præcist rammer hvad vi er gode til, og også kendt for. Antallet af bæredygtige boligbyggerier vil kun stige de kommende år, og vores erfaringer indenfor opførelsen af bæredygtigt byggeri vil både komme os og bygherre til gode”, udtaler Thomas Normann, CEO i Jönsson Entreprise.

Hos FAB glæder man sig til samarbejdet med Jönsson, der skal opføre de mange nye bæredygtige boliger i den nye bydel. Her siger Erling Nielsen, bestyrelsesformand for FAB:

“Vi er rigtigt glade for og stolte af dette byggeri af 100 bæredygtige familieboliger, herunder et seniorbofællesskab, med tilhørende fælleshus, fordi vi ved, at vi her i Thors Have får en afdeling, der bliver særdeles attraktiv og særegen” 

Når Thors Have står færdig, bliver det en blandet bydel bestående af almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og ejerboliger. Der bliver adgang til såvel byhave og beboerlokaler samt fællesområder. Naturen og de gode indkøbsmuligheder er lige om hjørnet, og med den kommende letbane i Odense, er Odense Banegård blot 11 minutter væk.

Find Leverandører af Byggematerialer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *