Hydraflex-lærling i praktik hos Lockheed Martin

Sofie Nia Nielsens erhvervsuddannelse tager hende til nye højder. Når Dansk Metal og Dansk Industri til foråret sender fire industriteknikerlærlinge til en måneds praktik hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas, USA er lærlingen hos Hydraflex A/S med på flyet

”Vi har et stort fokus på at give vores lærlinge den bedste uddannelse, og udvælgelsen af Sofie er et kæmpe skulderklap til hendes høje faglighed og sociale kompetencer, og samtidig beviset på Hydraflex’ store fokus på lærlinge,” fortæller en stolt fabrikschef Esben Kristensen hos cylinder-virksomheden Hydraflex A/S.

I Hydraflex A/S i Viborg er elever og lærlinge en fast del af hverdagen. I CNC-afdelingen er der fire lærlinge ud af en bemanding på 12 mand totalt. Nu får én af lærlingene en once-in-a-lifetime-mulighed. Sammen med tre andre industriteknikerlærlinge fra andre danske produktionsvirksomheder, sætter Sofie Nia Nielsen til april kursen mod USA og får erfaring og masser af oplevelser med sig hjem fra én af de mest topsikre fabrikker i verden.

”Sofie startede på grundforløbet som industritekniker i august 2019, og igennem hele grundforløbet arbejdede hun på fabrikken efter skole med selvstændige CNC og opskæringsopgaver. Hendes enestående potentiale blev hermed mere og mere tydeligt, og der er gik kun ganske få uger, inden lærekontrakten blev forelagt Sofie, for hende ville vi have!,” skrev Esben Kristensen i den motiverede ansøgning, der viste sig at skulle blive Sofie Nia Nielsens mulighed for at udvide sin horisont i Lockheed Martins produktion i Forth Worth, Texas.

En ny karrierevej i industrien
Sofie Nielsen er uddannet handelsassistent og senere webintegrator. Hun havde svært ved at finde arbejde efter endt uddannelse. En proaktiv kontakt til Hydraflex via Mercantec i Viborg viste sig imidlertid at åbne en ny karrierevej for den 25-årige kvinde. Nu er hun udvalgt blandt 13 indstillede kandidater til et praktikophold hos flyproducenten Lockheed Martin i USA.

”Jeg er glad for at være kommet op til Hydraflex, og at de gav mig denne mulighed. Jeg har jo taget en kæmpe drejning i mit liv. Men det er også noget, jeg er mega glad for. Der kommer til at være meget sammenhold imellem os fire lærlinge,” fortæller Sofie Nia Nielsen, der i går mødtes til et arrangement hos Multicut A/S med de tre andre kommende praktikanter hos Lockhead Martin. De andre kandidater kommer fra henholdsvis Multicut A/S, C.C Jensen A/S og Holms Finmekanik.

Sofie Nia Nielsens arbejde som industritekniker er stadigvæk meget computerbaseret. Det, hun ville have designet som webintegrator, ville have været hjemmesider og apps. Nu har hun noget, hun kan stå med i hænderne som et færdigt produkt.

OM PRAKTIKKEN
Det er fjerde gang, at Dansk Metal, DI, Multicut A/S og Lockheed Martin indgår aftale om at sende danske lærlinge i praktik i Texas.

Et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler har udvalgt de fire lærlinge på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger.

LÆS også: Positionering med skræddersyet kvalitet fra Hydraflex
Hydraflex A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger