Skål! Carlsberg udruller fælles digital manufacturing-løsning på 28 bryggerier

Carlsberg, der beskæftiger mere end 40.000 mennesker på global plan, benytter nu PTC®‘s Digital Manufacturing Solution Suite på 28 af sine bryggerier i Europa og Asien. Det har taget under 28 måneder at gennemføre skiftet.

Suiten er baseret på Microsoft Azure og den prisvindende ThingWorx® Industrial Internet of Things (IoT) platform. Det accelererer time-to-value og sikrer integreret informationssystem samt optimal processtyring.

For at sikre transparens i den globale produktion havde Carlsberg behov for både at tracke og dokumentere transformationsprocessen fra råvarer til slutprodukt. Production Managers på såvel de 28 bryggerier som på HQ, skal være i stand til at måle og analysere produktionen, i realtid, både onsite og offsite. Carlsberg vil etablere en end-to-end digital værdikæde, der omfatter og kan påvirke alt fra forecasting, indkøb, brygproces, emballage og til logistik.

Bryggeriet vurderede, at PTC’s ekspertise og teknologi kunne sikre monitorering af helt vitale emballageprocesser og dertil tracke den generelle operative effektivitet og performance, så både slutprodukt og produktionsproces er konsistente. 

“Vi stræber konstant efter at gøre morgendagen bedre og det har medført en markant ekspansion af selskabet gennem de seneste 10 år,” fortæller Marco Farina, der er global Operational Technology Manager, Carlsberg, og fortsætter: “Den vækst har medført udvidelse af dels vores produktion og dels vores emballage-kapaciticet på tværs af vores mange bryggerier.”

“Digitalisering driver forandringer i branchen og har givet os mulighed for at se på forskellige metoder til forbedring og optimering. Ved at integrere ThingWorx med vores eksisterende produktionsaktiver, har vi nu bedre sammenhængskraft på tværs af vores bryggerier og kan levere mere detaljerede analyser af fx emballagecyklussen.”

PTC kalder den strategi for Enterprise Plant Benchmarking. Én samling af fabriksmetrikker, der muliggør sammenligning fra fabrik til fabrik indenfor virksomheden. Det centrale er, at  standardisere de data, der leveres ind til centralt virksomhedniveau, idet virksomheden dermed hurtigere og mere smidigt kan sammenligne på tværs og respondere på ændrede behov i markedet.

PTC’s Digital Manufacturing Solution Suite er udarbejdet specifikt til industrielle miljøer og leverer den funktionalitet, fleksibilitet og smidighed, der er nødvendig for hurtigt at kunne implementere IoT-baseret drift.

28 bryggerier på 28 måneder

Selve opsætningen og brugen af PTC-teknologi muliggjorde en meget hurtig implementering. Carlsberg var i stand til at fuldføre implementeringen på tværs af 28 bryggerier inden for 28 måneder. Da implementeringen foregik med Microsoft Azure, blev løsningen desuden skaleret hurtigt.

“Produktionsledere, ude på de 28 bryggerier og centralt, er nu i stand til at analysere vores drift i realtid, både når de er på bryggeriet og remote,” fortæller Farina.

“Carlsberg vil opbygge en end-to-end digital værdikæde, der påvirker alt fra prognoser til indkøb, brygning, emballering og logistik, med det ene mål for øje, at servicere vores kunder optimalt.”

Howard Heppelmann, General Manager for Connected Operations Solutions hos PTC supplerer: “Med PTC og Microsoft Azure vil Carlsberg hurtigt kunne udvikle og implementere flere skræddersyede, skalérbare og sikre applikationer, der kan overvåge, administrere og kontrollere produktionen.”

“Vi ser frem til fortsat at støtte brandet på dets digitale transformationsrejse.”

Se Leverandører af IOT løsninger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *