Arkil – Fjernvarmestrækning færdig før tid

Åbenhed var med til at gøre samarbejde effektivt, da vi lagde transmissionsledninger for TVIS.

For nylig begyndte det varme vand at cirkulere i TVIS’ nye distributionsledning, som forsyner Vamdrup med fjernvarme fra TVIS-nettet.

TVIS-nettet, der blandt andet får bæredygtig fjernvarme fra aktører ved Fredericia og Kolding, gik i forvejen til Lunderskov, men med otte kilometer ekstra distributionsledning kan TVIS nu stå for 70 pct. af forsyningen til de mere end 1000 fjernvarmeforbrugere i Vamdrup.

Arbejdet begyndte i 2020, og som med så mange andre projekter har der været uforudsete udfordringer undervejs. Alligevel er projektet nu afsluttet før tid, og ifølge Henrik Skafte, der er entrepriseleder i Arkil, skyldes det ikke mindst, at samarbejdet imellem de forskellige aktører har været forbilledligt.

– Fra bygherrens side har der helt fra begyndelsen været et ønske om åbenhed, og det ligger jo rigtig godt i tråd med de værdier, vi plejer at arbejde ud fra i Arkil, siger han.

Det betyder blandt andet, at det er blevet varslet med det samme, hvis en aktør er blevet forsinket. Det samme gælder, hvis nogen har manglet viden for komme videre med en opgave, eller hvis nogen er kommet til at begå fejl.

Hensyn til berørte langs fjernvarme-tracé

Det har også været en prioritet at minimere generne for de berørte borgere og virksomheder langs tracéet. Det gjorde sig blandt andet gældende, da fjernvarmeledningen skulle forbi en mellemstor virksomhed på Kolding-egnen. Vi havde gravetilladelsen var på plads, men virksomheden var forståeligt nok ikke tilfreds med udsigten til, at flere hundrede medarbejdere og leverandører fik en længere vej på arbejde.

Efter en konstruktiv dialog lykkedes det Henrik Skafte at ændre planerne, så arbejdet ud for virksomheden blev lagt i påsken og i sommerferien, hvor færrest muligt medarbejdere blev generet, og hvor der ikke var transport af materialer til og fra virksomheden.

I TVIS fremhæver projektleder Brian Schmidt episoden som et godt eksempel.

– Det er ressourcebesparende for os, når Arkil selv går i dialog med interessenter langs tracéet og tager os med, når det er nødvendigt. Det var det i dette tilfælde, men langt hovedparten af interessenthåndteringen har Arkil stået for selv, siger han og fortsætter:

– Det er tydeligt, at erfaringen er der, og at tilgangen er fleksibel, så man finder løsninger sammen med bygherre, borgere, interessenter og kommunen, siger Brian Schmidt. 

LÆS også: Danske plastvirksomheder klar til messedag i Aarhus
Arkil – Fjernvarmestrækning færdig før tid's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger