Wimpex – TOUCH 2402 – én montagehandske til touchscreen

Montagehandsken er udført med en speciel belægning som tillader betjening af tablets og smartphones, mens man er på farten, eller er ude på lageret m.m.

Indsatsområde

Nylonhandsken TOUCH 2402 af mærket Texxor er en arbejds- og beskyttelseshandske mod mekaniske risici. Den er bedst egnet til montagearbejde, hvor det arbejdes med finmekanik og små maskindele. Den anvendes i arbejdsområder som fx i håndværk, byggeri, bilindustrien, og maskinbygningsindustrien m.m., hvor kravet for funktionel bevægelsesfrihed med følelsesintensitet for arbejdsmaterialer er på dagsordenen.

Egenskaber

Montagehandsken føles meget behageligt at have på, fordi den har en meget god fingerfærdighed og en meget god berøringsfornæmmelse. Handskens gode pasform gør, at det føles som at have et ekstra lag hud på, den er fleksibelt, åndbart, tynd og ekstrem let.

Materiale

TOUCH 2402 består af strikket stof i nylon, den har en strikket manchet og den er udstyret med PU (polyurethan) på håndfladerne. Belægningen er sprøjtet med et specielt materiale, hvilket tillader anvendelse på berøringsskærme, fx tablets, smartphones og nyere computere med touchscreen.

Kategori og standard

Beskyttelseshandsken mod mekaniske risici er inddelt efter PSA kategori II, den opfylder høje sikkerhedskrav alt efter ydeevne ifølge standarden EN 388:2016.

Testresultaterne for TOUCH 2402 vises i piktogrammet med de fire cifre 4131:

• slidstyrke med det højeste krav (4)

• skærefasthed med minimumskrav (1)

• rivestyrke med det næsthøjeste krav (3)

• gennembrudstyrke på minimumskrav (1)

Hvad siger myndighederne om krav for arbejdshandsker?

Arbejdstilsynet anbefaler at bære arbejdshandsker som personligt værnemiddel, der hvor en eller flere risici kan true ens sikkerhed og sundhed. Ifølge EU lovkrav og forordning fra 2016 om personlige værnemidler, skal handsker blive brugt som forebyggelse og beskyttelse i virksomheder mod arbejdsskader.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside står følgende udsagn om regler om personlige værnemidler: “Arbejdstilsynet forpligter arbejdsgivere til at sikre, at der anvendes personlige værnemidler til arbejdsopgaver, der ellers ikke kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

https://www.sik.dk/erhverv/produkter/personlige-vaernemidler

Sikkerhedsstyrelsen gør opmærksom på, at der ifølge Erhvervsministeriets bekendtgørelse BEK 210, fra 2018, er en række krav for fremstilling og konstruktion af personlige værnemidler som skal overholdes, det kan være CE mærkninger og testrapport, samt testcertifikater.

Anvendelse af arbejdshandsker på arbejdspladsen

Arbejdshandsker skal kunne forebygge skader og slitage på hænderne, dvs. de skal beskytte mod påvirkninger på arbejdspladsen som stik, vibrationer, kemi, kulde og varme – men hvilken handske er bedst egnet til de forskellige arbejdsformål?

For at kunne skabe et effektivt og sikkert arbejdsmiljø, afhænger det simpelthen af arbejdspladsens individuelle arbejdsopgaver.

Det kan være indsatsen af arbejdshandsker i forskellige arbejdsområder med forskellige sikkerhedskrav alt efter behov.

Vigtigt for kravet til de rigtige arbejdshandsker er, at de skal være kendetegnet med standarder og mærkninger, når de bruges på arbejdspladsen. Det er altid virksomhedens ansvar at tilrettelægge de rigtige værnemidler, og dertil er det grundlæggende vigtigt først og fremmest at kortlægge standardkravene for de forskellige arbejdsområder.

Vores sortiment

Arbejdshandskerne i vores sortiment overholder alle overensstemmelser og angivne tekniske standarder. For at handskerne kan opfylde kravene, bliver de kontrolleret og testet efter prøvningskriterierne i henhold til forordningen (EU) 2016/425.

Hvis I har brug for arbejdshandsker med berøringsfladefunktion, der evt. skal have endnu højere sikkerhedskrav end TOUCH 2402, fx hvis handsken skal være skærefast, eller være med nitrilbelægning, eller også have forstærket tommelfinger, så anbefaler vi at se på vores sortiment under www.wimpex.dk, ved at skrive “touch“ i søgefeltet.

Vi er leveringsdygtige i et bredt sortiment af arbejdshandsker til forskellige brancher og behov. Vi har lang tid erfaring i branchen som sælger af personlige værnemidler til byggebranchen og andre erhverv. Så vi kender branchen ud og ind og har gennem tiden fundet nogle af de bedste producenter på markedet.

Kontakt os for nærmere oplysning og specifik rådgivning. Ved køb af større mængder tilbyder vi rabat.

WIMPEX ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *