Bladt Industries vinder kæmpeordre i USA

Bladt Industries skal levere 176 TP’er til den amerikanske havvindmøllepark Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW). Ordren er den største TP-ordre i virksomhedens historie og markerer et gennembrud på det amerikanske marked.

Bladt Industries har netop underskrevet en stor kontrakt med det amerikanske energiselskab Dominion Energy om levering af 176 TP’er (Transition Pieces/overgangsstykker) til den amerikanske havvindmøllepark Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW). Havvindmølleparken skal etableres godt 40 kilometer ud for den amerikanske østkyst ved Virginia og bliver Amerikas største havvindmøllepark med en 2,6 GW-produktion, som kan forsyne op til 660.000 amerikanske boliger.  

CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries som har underskrevet den store kontrakt i Richmond, Virginia udtaler:

– Vi er meget stolte over, at Dominion Energy har valgt os til denne opgave. CVOW er den største havvindmøllepark i USA, og den første, der er ejet af et amerikansk energiselskab. Med denne ordre får vi nu et endnu bedre afsæt i det amerikanske marked og får mulighed for at deltage i den grønne omstilling i USA og være med til at skabe mere end 1.000 grønne amerikanske arbejdspladser.

Produktionen starter i marts 2023 på Bladts produktionsfaciliteter i Aalborg og forventes færdig i juli 2025. Hver enkelt TP er op til 30 meter høj, næsten 8 meter i diameter og vejer mellem 540 og 570 tons: 

– Vi er verdens førende på området og har indtil videre leveret fundamenter til en tredjedel af alle verdens havvindmøller. Med denne ordre, som er den største TP ordre i Bladts historie, konsoliderer vi denne position, fortsætter Anders Søe-Jensen.

Bladt Industries er førende i verden inden for design og produktion af komponenter til offshore vindmølleparker. Vi ser frem til at arbejde sammen om at etablere Coastal Virginia Offshore Wind projektet og at bringe vindproduktion til vores kunder i Virginia”, udtaler Joshua Bennett Vice President of offshore Wind hos Dominion Energy.

Bladt Industries – Fundamentet for den grønne omstilling

Bladt Industries er blandt de største i verden inden for havvind. Virksomheden har i de sidste 25 år leveret til mere end 2.500 havvindmøllefundamenter svarende til mere end en tredjedel af alle verdens havvindmøller. Bladt Industries har desuden leveret et betydeligt antal offshore transformatorstationer.

LÆS også: Bladt Industries A/S har underskrevet kontrakt med Saipem SA
Bladt Industries A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger