Lykkegaard vil producere verdens mest effektive pumper

Lykkegaards pumper er blandt verdens mest effektive allerede

Lykkegaard A/S har netop sendt de første tre pumper til et fransk fiskeopdræt, som har valgt den fynske virksomhed, fordi de kunne påvise et markant lavere strømforbrug end de øvrige pumper, franskmændene sammenlignede med.

Holder tallene – hvilket testresultaterne inden afsendelse viser – forventer franskmændene af bestille mindst 13 pumper mere.

Karsten Lykkegaard, der er ejer og direktør på den fynske virksomhed, glæder sig over, at flere har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at have fokus på energiforbrug- og effektivitet. Med de stigende energipriser lige nu bliver det også mere tydeligt, hvor vigtige driftsomkostningerne er, for et produkts samlede pris.  

”Vi har i mange år haft fokus på at optimere energiforbruget i vores pumper, så de er billigere og mere effektive i drift. Det er simpelthen vores erklærede mål at producere verdens mest energieffektive pumpeløsninger. Nu oplever vi så også, at kunderne på en helt anden måde end tidligere spørger ind til energiforbruget af både miljøhensyn og i særdeleshed prisen på drift af pumperne,” siger han. 

Byggede testcenter for at kunne dokumentere pumpernes forbrug

I 2008 byggede Lykkegaard A/S et stort testcenter, som har et bassin der indeholder 1 million liter vand og avanceret testudstyr. Her kan man i virkelighedstro omstændigheder teste, om pumperne lever op til de beregninger, ingeniørerne laver i forbindelse med dimensionering af pumperne.

Målet med testcentret var dels at kvalitetssikre pumperne, før de forlader fabrikken – og dels at dokumentere både strøm, flow og pumpernes præcise løftehøjde.

Testcenteret bliver også brugt, når Lykkegaards ingeniører udvikler på pumperne for at analysere, hvad eksempelvis en mere præcis propel betyder for løftehøjde, energieffektivitet og lignende.

De tre pumper til Frankrig har selvfølgelig også været sat op i testcenteret. Her viste testresultaterne, at pumperne lever op til beregningerne mht. flow, løftehøjde og effektivitet.

Nye propeller sikrer en endnu bedre energieffektivitet

Selv om Lykkegaard allerede i dag bliver valgt som den mest energieffektive pumpeproducent, arbejder virksomheden videre på at optimere. Jeppe Lykkegaard, der er ingeniør og søn af Karsten Lykkegaard er netop i gang med at teste pumper med en ny propeltype, der fræses på et nyligt indkøbt 5-akset bearbejdningscenter. De nye propeller er endnu mere nøjagtige og præcise, end de støbte propeller.

”De første tests har vist, at pumper med de nye propeltyper har en virkningsgrad, der er 5-10 % højere end med de konventionelle støbte propeller. Det betyder også, at pumper med de nye propeller vil bruge mindre strøm på at flytte en given vandmængde, end de nuværende,” forklarer Jeppe Lykkegaard.

Pumper med de nye propeller forventes at komme i drift senere på året. 

LÆS også: Lykkegaard – Otte pumper skal til norsk saltvands-fiske-anlæg
Lykkegaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger