Schneider Electric – Intelligent røgalarm giver dig besked om røg- og varmeudvikling

En røgalarm redder liv og er en væsentlig faktor i at forebygge brandskader og dødsfald. Schneider Electric lancerer nu en trådløs, intelligent røgalarm i smart home-serien Wiser, som sætter ind på flere fronter og giver besked via telefon, en akustisk alarm og tænder dit Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Udover et prisvindende design tilføjer den nye Wiser røgalarm ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system, hvor den bidrager til at gøre hverdagen nemmere og skaber tryghed i det smarte, og mere bæredygtige hjem.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system. Fx ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, at du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Fakta om dødsbrande i Danmark
Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6% og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande.

Wiser røgalarm kan både bruges med Android og IOS.

LÆS også: Schneider Electric – Intelligent styring sikrer elnettet i dag og i morgen
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger