Elektro Gruppen – Styrings- og programmeringsprojekt rejser verden rundt

I Pandrup ligger en virksomhed, der producerer specialmaskiner til printverden. En virksomhed, der laver projekter til hele verden – både USA, Italien, Schweiz, Ungarn, Egypten og Kina (bare for at nævne et par stykker!). KS Technology hedder de, og vi har været med i et af deres spændende projekter!

Fra Nordjylland til Kina

KS Technology søgte en samarbejdspartner, der kunne hjælpe med at få mange forskellige komponenter og funktioner til at snakke sammen i ét styresystem. Det drejer sig om to maskiner, der kan klippe papir i meget præcise størrelser. Den ene er sendt til Italien, mens nummer to skal til Schweiz. Her bliver de koblet på lange produktionslinjer, som efterfølgende sendes til Kina.

”Samarbejdet med Elektro Gruppen har været rigtig godt,” fortæller projektleder og indehaver Karsten Søgaard. ”Vi var behageligt overraskede over hvor hurtigt, at det kom op at køre. Det er en helt ny, opgraderet version. En kendt opgave med nyt grej. Derfor er det faktisk en helt ny maskine.”

Et komplekst projekt

Der er ikke mange i verden, der kan det, som KS Technology kan (måske to andre virksomheder – på verdensplan). Derfor kræver det god forståelse for, hvordan det hele kører for at kunne sætte sig ind i proces og omgang. Heldigvis er vi eksperter inden for vores felt, så vi tøvede ikke med at kaste os over opgaven.

”Elektro Gruppen fik det op at køre på bare to uger – det har vi været positivt overraskede over. Der er mange, nye teknologier i disse maskiner, både mekanisk og teknologisk”, siger Jonas Søgaard, projektkoordinator hos KS Technology.

Jorden rundt på under 180 dage

Maskinerne tager højde for såvel papirstørrelse som skæremærker og opdeling mv. Der er altså mange ting, der skal gå op i en højere enhed. I papirrullerne er der mindst 10 km papir. Maskinen håndterer 200 meter i minuttet – det bliver en hel del i døgnet. Faktisk kan det nå rundt omkring jorden på under 180 dage (kun 139 dage) eller fra KS Technology i Pandrup og til vores hovedkvarter i Brønderslev på bare 2 timer og 15 minutter.

KS Technologys maskiner skal i denne omgang bruges til at skære ark til frimærker, der bliver produceret i Kina. Kina er nærmest eneproducent på området. Så næste gang, du får et postkort, er frimærket måske skåret på en af disse maskiner.

Har du en specialopgave med programmering og styring? Vores team står klar! Kontakt os eller læs mere om vores kompetencer inden for automation mv. her.

LÆS også: Tryk(luft) på kedlerne i Elektro Gruppen
Elektro Gruppen A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger